Afbeelding
(Foto: Richard Rood)

Culinaire reis door Alkmaar geeft horeca steuntje in de rug



ALKMAAR - Het coronavirus en de maatregelen die worden genomen om de verspreiding af te remmen hebben een grote impact op de economie. Een van de hardst getroffen sectoren is de horeca. Horecaondernemers hebben momenteel te maken met grote financiële gevolgen. Rotary Alkmaar Young Ambition geeft deze lokale ondernemers graag een steuntje in de rug. Daarom brengt de ondernemende club in samenwerking met de Alkmaarse horeca het 'Alkmaars Kookboek' uit. Een culinaire reis door Alkmaar, thuis op tafel!

Maak thuis kennis en ga er uiteten als het naar meer smaakt!

Rotary Club Alkmaar Young Ambition bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge ondernemers en ondernemende mensen. De groep is voortgekomen vanuit Rotaract Club Alkmaar. Vincent Roobeek, secretaris van de club legt uit: "Rotaract Club Alkmaar is er voor junioren van 18 tot 30 jaar. Toen een aantal ex-leden van deze club de 'pensioengerechtigde' leeftijd bereikte, werd vervolgens een nieuwe Rotary Club opgericht die aansluit op de behoeften van personen tussen de 30 tot 45 jaar."

Knauw

De onder de vlag van Rotary Nederland opererende club zet zich volgens de Rotary-gedachte in voor het maatschappelijk belang. "Als doelstelling voor onze club hanteren we pijlers als maatschappelijke projecten en activiteiten, in contact komen met andere ondernemers en persoonlijke ontwikkeling."

Eén van die maatschappelijke projecten waar Rotary Club Alkmaar Young Ambition zich sterk voor maakt is het ondersteunen van de Alkmaarse horeca. Vincent: "Het idee hiervoor komt uit de koker van ons lid Nick Zuurbier. Als eigenaar van Van Alkemare Horecamakerlaardij is hij nauw betrokken bij deze doelgroep die een enorme economische knauw heeft gekregen. Via de opbrengst van dit boek kunnen zij rekenen op een zeer welkom extraatje, want de volledige winst wordt gedoneerd aan de deelnemende horecabedrijven. Daarnaast kunnen de horecazaken zich goed profileren. Wij hopen dat mensen na het koken van het gerecht denken: 'wow, dit was echt een lekker gerecht en smaakt naar meer dus laat ik er eens uiteten gaan'."

Restaurants en café's

Sinds de lancering van het idee sloten zich maar liefst 54 lokale horecaondernemers aan die hun meest bijzondere gerecht in het Alkmaars Kookboek delen. Er staan zowel vlees-, vis,- als vegetarische gerechten in het boek. Van culinaire gerechten tot heerlijke borrelhapjes. Voor ieder wat wils! "Zeker gezien het feit dat naast de restaurants ook diverse cafés meedoen."

Lees verder pagina 5.