Bovenste rij van links naar rechts: Sterre van Boxtel, Bette Adriaanse, Edsart Udo de Haes, Elly Baltus. Onderste rij van links naar rechts: Lonneke de Groot, Hannah van Wieringen, Renske Jonkman, Dirck Nab. Op de foto ontbreken Tom Trago en Thijs Prein.
Bovenste rij van links naar rechts: Sterre van Boxtel, Bette Adriaanse, Edsart Udo de Haes, Elly Baltus. Onderste rij van links naar rechts: Lonneke de Groot, Hannah van Wieringen, Renske Jonkman, Dirck Nab. Op de foto ontbreken Tom Trago en Thijs Prein. (Foto: Erna Faust Fotografie)

Genomineerden Victoriefonds Cultuurprijs

ALKMAAR - Juryvoorzitter en burgemeester van Heiloo Hans Romeyn hebben vrijdag 26 juni de negen genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijs 2020 bekend gemaakt. Het zijn: beeldend kunstenaars Elly Baltus, Lonneke de Groot en Dirck Nab, podiumkunstenaars Edsart Udo de Haes, Thijs Prein en Tom Trago en schrijvers Bette Adriaanse, Renske Jonkman en Hannah van Wieringen. Ook maakte Romeyn bekend dat de Alkmaarse zangeres Sterre van Boxtel unaniem gekozen is tot Rabobank Jong Talent 2020.

Romeyn lichtte toe hoe de vakjury te werk is gegaan en prees de deskundigheid, betrokkenheid en zorgvuldigheid waarmee ze tot hun keuze is gekomen. Leidend daarin zijn kwaliteit, originaliteit, vakmanschap en inhoud. Vervolgens werden alle genomineerden voorgesteld en werd er geproost. Op 13 september, 4 oktober en 22 november worden de winnaars in de 3 categorieën bekend gemaakt.

Elke twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie categorieprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Tot 2016 gebeurde dat onder naam Rabobank Cultuurprijs. Sinds 2017 is het Victoriefonds hoofdsponsor. De Rabobank blijft sponsor van de Jong Talent Prijs. Een zevenkoppige vakjury onder leiding van een burgemeester uit de regio benoemt de genomineerden en kent de prijzen toe. Ook roepen zij de winnaar uit van de Jong Talent Prijs. Meer informatie: www.victoriefondscultuurprijs.nl.