Freak kan niet wachten
Freak kan niet wachten (Foto: Ravioli)

Freak Vink wil meer wild

Rubriek: satire met Ravioli en Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE – ‘’Waar een wil is, is wild’’, stelt Nederlands evolutiebioloog Freak Vink. De erg bijzondere hoogleraar spreekt zich duidelijk uit. ‘’Met een Game Drive door de wildernis van Egmond weet je niet wat je meemaakt. Als niemand het doet, steek ik m’n nek wel uit’’, oppert Freak terwijl een grinnikende giraffe achter hem gretig ja knikt.

Wilde plannen Freak

Kom oog in oog met de beroemde Big Five en verken het spectaculaire duinlandschap tijdens een open-jeepsafari. Een korte impressie van Egmonds’ schoonheid op de gewone fiets is ook al een lust voor het oog. De wilde plannen van Freak liegen er niet om: ‘’We kunnen wel de kat uit de boom blijven kijken, maar iedereen weet dat dit een boost geeft aan Egmond.’’

Big Five

‘’Leeuwen, buffels, olifanten, luipaarden en neushoorns. De Big Five wil je natuurlijk gewoon zien in je eigen badplaats’’, vervolgt de evolutiebioloog. Het is nu nog maar de vraag of Vink zich niet in het hol van de leeuw waagt met deze ambities. Immers, het Trojaanse paard binnenhalen is ook niet wat je wilt. Freak reageert daarop met: ‘’We moeten geen beren op de weg zien, die er niet zijn.’’ En zo is het.

Meer satire lezen? Check: Rodi.nl voor meer echt nieuws