Weervrouw Amara Onwuka feliciteert Sjef aan het strand.
Weervrouw Amara Onwuka feliciteert Sjef aan het strand. (Foto: NH Nieuws)

Duizendste foto van Sjef op tv

EGMOND AAN ZEE - De Egmondse fotograaf Sjef Kenniphaas is hofleverancier van foto's voor de weerberichten op televisie. Gisteravond bereikte hij zijn ultieme doel: zijn duizendste foto verscheen op tv. Weervrouw Amara Onwuka kwam hem hoogstpersoonlijk feliciteren aan het strand.

Van nieuwspartner NH

Fotograferen is Sjef's grote passie. Dagelijks maakt hij een rondje over het Egmondse strand en schiet tientallen plaatjes van de omgeving en de luchten. Hij stuurt ze in naar meteorologen van NOS, RTL en SBS. Ook NH Nieuws maakt dankbaar gebruik van zijn foto's. Acht jaar geleden begon hij bij te houden hoeveel daarvan op televisie verschenen.

Vijfhonderdste

Drie jaar geleden vierde hij dat zijn vijfhonderdste op tv verscheen. Gisteravond bereikte hij de duizend bij Weer.nl op SBS6. Reden voor weervrouw Amara Onwuka om de jubilaris in de bloemen te zetten.

Heel bruikbaar

"Hij maakt hele mooie foto's en voor ons meteorologen ook heel bruikbare", vat Onwuka de kwaliteiten van Sjef samen. "Wij willen wat vertellen over het weer van die dag en dan is het ook de kunst van de weerfotografen om dat te laten zien. Sjef kan dat als de beste."

Reacties

"Ik maak foto's voor de mensen, voor hun reacties. Ze genieten er van en het maakt ze blij, zeggen ze me. Daar ben ik trots op", vertelt Sjef. "Nadat mijn allereerste foto op televisie verscheen, zeiden mensen: 'hup, op naar de duizend', en dat werd toen het doel. Ik ben nu uitgeteld. Ik blijf foto's maken, ik blijf de mooiste insturen, maar ik heb de duizend gehaald. Dat is mooi."