Rick Blok scoort voor Egmondia.
Rick Blok scoort voor Egmondia. (Foto: aangeleverd)

Openingsminuten worden Egmondia fataal

EGMOND AAN ZEE - Dat Egmondia tegen het hoog geplaatste Saenden een zware wedstrijd stond te wachten was ingecalculeerd. Maar dat er na ze minuten al 0-2 op het scorebord stond, daarmee had niemand rekening gehouden. In de derde minuut was het al raak. Op rechts kon Saenden aanvaller Miel Honig ondanks een meerderheid van Egmondia verdedigers in balbezit blijven en hard op doel schieten. Zijn inzet werd prima gekeerd door invaller keeper Roy Broertjes. (vaste doelman Steven Bakker was geschorst na zijn rode kaart van vorige week). Echter de rebound werd door slecht dekken tergend langzaam binnen geschoten door Soner Gedik 0-1.

Deze snelle tegenvaller kreeg na weer drie minuten een vervolg. Een voorzet van links werd onvoldoende onderschept door Roy Broertjes en bij de tweede paal stond Miel Honig klaar om de tweede treffer te maken 0-2. Gesterkt door deze snelle voorsprong konden de bezoekers het spel rustig naar zich toe trekken. Daar er bij Egmondia qua passing veel fout ging kwam het doel van Saenden op een paar speldenprikjes geen moment echt in gevaar. Tijdens de rust bracht trainer Jos Mouwes twee belangrijke wissels in het veld. René Wijker, die overigens goed speelde en Hero Simoons werden gewisseld voor Marc Min en William Peereboom. Hiermee bracht de trainer toch wat meer body op het middenveld. Dit had al snel het gewenste resultaat. Want na 10 minuten spelen lag de aansluitingstreffer in het net. Na prima werk van de vandaag weer sterk spelende Daan Groot, hij veroverde op geweldige wijze aan de zijlijn de bal in een één tegen één duel en gaf een schitterende bal over de breedte van het hele veld richting Rick Blok. Deze schoot snoeihard de 1-2 binnen.

Gelijkmaker

Zo werd het weer een wedstrijd. Hiermee hadden de bezoekers helemaal geen rekening gehouden en probeerden op allerlei manieren Egmondia uit het spel te halen en de scheidsrechter te beïnvloeden. Maar deze man liet zich in dit spel niet meenemen. Naarmate de tijd vorderde ging Egmondia steeds meer jacht maken op de gelijkmaker, maar moest men tevens rekening houden met de snelle counters. Het was Roy Broertjes die met enkele knappe redding de spanning in de wedstrijd hield en daarmee zijn ongelukkige begin meer dan goed maakte. Egmondia had zeker gezien de tweede helft recht op de gelijkmaker, maar twee grote mogelijkheden voor Mats Stam leverden niet het gewenste en verdiende resultaat op. Zo kwam de dreun voor de thuisclub hard aan. De bezoekers haalden bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter opgelucht adem. De komende twee uitwedstrijden kunnen cruciaal zijn voor de 'derpers' als zij op bezoek gaan naar Koedijk en naar Beemster. Maar gezien de inzet van zeker de tweede helft moeten er punten aan deze wedstrijden kunnen worden overgehouden.