Flierefluiters Toneel komt met de voorstelling Nu even niet! Nu even wel!
Flierefluiters Toneel komt met de voorstelling Nu even niet! Nu even wel! (Foto: aangeleverd).

Nu even niet! Nu even wel!

EGMOND AAN DEN HOEF - Flierefluiters Toneel speelt deze unieke voorstelling in Dorpshuis Hanswijk voor het eerst tussen het publiek. Op een draaischijf met het publiek er omheen. Nu even niet… Nu even niet speelt zich af op drie achtereenvolgende avonden in een goed restaurant.

Flierefluiters toneel speelt bijzondere voorstelling

Arie, Har, Joris en Michiel komen hier al meer dan vijfentwintig jaar om een avond ongecompliceerd te ouwehoeren. Hier zitten de simpele jongens met de witte vlag. Hier is het wapenstilstand. Hier ben jij de toffe peer. Er heerst een raadselachtige vriendschap. Flauwe grappen worden vermengd met stevige confrontaties. Als het noodlot toeslaat, blijkt hoe onvoorwaardelijk de mannenvriendschap is.

Nu even wel…

Nu even wel is in meerdere aspecten het spiegelbeeld. Drie vrouwen komen een jaar later in hetzelfde restaurant: Heleen (de vrouw van Michiel), Lia ( de zus van Heleen) en Carolien (de vrouw van Joris). De vrouwen hebben een rekening te vereffenen. Zij hebben deze dag uitgekozen om het er eens goed over te hebben. Nu even wel! Maar wat lijkt te beginnen als een avondje afrekenen eindigt in onverwachte verwijdering en nieuw begrip. Waar de mannen elkaar vinden in flauwe humor, zijn de vrouwen lachwekkend recht voor z'n raap maar beiden zeggen (in)direct elkaar de waarheid in deze unieke voorstelling.

Speeldata: 1,2,3 en 4 april, aanvang 20.15 uur. Kaarten: Bes Tabak, Voorstraat 14B, Egmond aan Zee, Kringloop Tol, Lamoraalweg 53B, Egmond aan den hoef of telefonisch: 0617361425 of via de website: www.flierefluiterstoneel.nl

Het is een bijzondere voorstelling.