Genieten van de kermis! (Foto: adobe stock)
Genieten van de kermis! (Foto: adobe stock)

Kermis Alkmaar bomvol spectaculaire attracties

ALKMAAR - Zin om met 100 km per uur ondersteboven door de lucht te zwaaien? Het kan van 21 tot en met 30 augustus op het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Er staan maar liefst 70 attracties op het kermisterrein, waaronder de spectaculaire en splinternieuwe 'Dance-Mix'.

"Dan word je wel flink door elkaar geschud", laat Sander Willemstein van de kermisorganisatie lachend weten. "Of we uit de voeten kunnen op het evenemententerrein? Jazeker! We hebben hier meer ruimte dan in de binnenstad en kunnen dan ook meer attracties kwijt. De 'Airborn Booster' - de hoogste booster ter wereld - is hier ook te zien. Vanaf 70 meter hoogte heb je een fenomenaal uitzicht. Verder zijn er onder meer het doolhof Las Vegas, een achtbaan en een spectaculaire waterbaan om te raften. Dit hadden we bijvoorbeeld niet in de binnenstad kunnen realiseren."

Corona

Sander: "We hebben alles coronaproof opgesteld, dus de wandelpaden tussen de attracties zijn zeer ruim. Ook is er een vaste looproute en als het toch te druk wordt, kunnen we de ingang eventjes sluiten. We vinden het natuurlijk jammer dat we niet in de gezellig binnenstad zijn, maar dit biedt weer nieuwe mogelijkheden en andere voordelen. Zo parkeren mensen hier bijvoorbeeld gratis. We zijn in ieder geval blij de de gemeente ons deze mogelijkheid heeft geboden. Het college van burgemeester en wethouders wil dat ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben van de kermis kunnen genieten. Daarom liggen er voor die kinderen van 4 tot en met 17 jaar zes gratis kermismuntjes klaar. In Alkmaar wonen 1648 kinderen van 4 tot en met 17 jaar in een gezin met een minimum inkomen.

Gezinnen

De gemeente geeft gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die in de gemeente Alkmaar wonen.