De winnaars van de afgelopen editie.
De winnaars van de afgelopen editie. (Foto: aangeleverd)

Tropisch tijdens Tijd Bedrijvengolfcompetitie

ALKMAAR - Tijdens de langste hittegolf ooit in ons land werd 13 augustusj.l. de vijfde ronde gespeeld van de Tijd Bedrijvengolfcompetitie. De 52 deelnemers waren achteraf blij dat deze editie over 9 holes gespeeld werd, gezien de extreme temperatuur die ze moesten trotseren. De organisatie had zich echter goed voorbereid op deze dag en zorgde dan ook voor extra verkoeling in de baan. Zodoende werd het toch een heerlijke golfdag met fantastische scores.

De neary op hole 5 werd deze keer geslagen door Franck Jehenson van het team Restaurant ‘t Sluisje/Sterck Makelaars, hij sloeg zijn bal met z’n ijzeren 7 op 60 cm van de hole. In hetzelfde team viel ook de prijs voor de Longest drive dames, Renate Roeleveld sloeg haar bal in de bocht op hole 1 en dat is voor niet veel golfers weggelegd. De Longest drive heren was ook geweldig ver, Eric Warmoltz (ING) sloeg zijn bal zover op de par 5 hole dat hij in twee slagen naar de green kon. De beste bruto score was wederom voor Johan Garrelfs (Bolten/Black Walnut/Persoonality). Hij speelde de eerste 9 holes in level par, een knappe prestatie! De beste netto score prijs was voor upcoming star Xander Blankestijn (Vlieg Bedrijfsmakelaars), hij scoorde maar liefst 23 stablefordpunten. Bij de scores van de wedstrijd was het pas echt sensatie. Vier teams eindigden bovenaan met de topscore van 60 punten. De gemiddelde gezamenlijke handicaps moesten de beslissing brengen en na grondig rekenwerk werd het team van Bolten/Black Walnut/Persoonality uiteindelijk eerste. De tweede en derde plek waren respectievelijk voor de teams van Accom Automotive/Nedvice en Restaurant ‘t Sluisje/Sterck Makelaars. Ook de geweldige keukenbrigade droeg deze dag natuurlijk haar steentje bij. Zij serveerden een heerlijke zomerse pasta Vongole met aansluitend een verkoelend nagerecht. En zo bleven de deelnemers nog zitten tot in de late uurtjes, wat een topdag weer. De volgende wedstrijd is op 10 september en gaat over 18 holes. De spanning stijgt!

Uitslag

De uitslag: 7. Koks/C.A.de Groot 49. 6. Rodi Media 54. 5. Schot/Vlieg Bedrijfsmakelaars 56. 4. Tijd Personeelsdiensten/Henk Morsch 60. 3. ’t Sluisje/Sterck Makelaars 60. 2. Accom Autmotive/Nedvice 60. 1. Bolten/Black Walnut/Persoonality 60.