Ping Pong Alkmaar zoekt samenwerking met paralympier Jean-Paul Montanus.
Ping Pong Alkmaar zoekt samenwerking met paralympier Jean-Paul Montanus. (Foto: Pixabay)

Ping Pong Alkmaar zoekt samenwerking met paralympier Jean-Paul Montanus

ALKMAAR - Ping Pong Alkmaar heeft twee jaar na oprichting de stap gemaakt naar volwassenen tafeltennis op hoger niveau en markeert hiermee het begin van de samenwerking met paralympiër Jean-Paul Montanus.

Alkmaar is dé sportstad van Noord-Holland

Het ambitieuze Ping Pong Alkmaar begint in najaar 2020 met haar eerste seniorenteam in de 3e divisie van de landelijke competitie van de NTTB (Nederlandse Tafeltennis Bond) met een team bestaande uit Montanus, Mark Smith (oprichter & hoofdcoach Ping Pong Alkmaar), de Leidse Kento Nomura & Engelsman Joseph Langham-Ferreira. Dit internationaal diverse team heeft als doel om Alkmaar weer terug op de kaart brengen in de tafeltennis wereld, lange tijd na de nationale en internationale succesjaren van het Hooge Huys toen onder andere Bettine Vriesekoop Alkmaar vertegenwoordigde. De Alkmaarse Montanus breidt op deze manier zijn succesvolle professionele internationale tafeltennis carrière uit waarin hij Nederland gerepresenteerd heeft op de Olympische Spelen in 2016 en maar liefst twee keer Europees kampioen is geworden. Ook is hij sinds 2019 wereld titelhouder in zijn klasse.

Hoog niveau

Montanus geeft aan trots te zijn om eindelijk voor Alkmaar uit te mogen komen; “Alkmaar is dé sportstad van Noord-Holland en we zijn op veel vlakken goed vertegenwoordigd op hoog niveau. Het wordt tijd dat tafeltennis ook weer serieus op de kaart komt. Met de passie en inzet van een vereniging als Ping Pong Alkmaar heb ik echt mijn plek gevonden”. Niet alleen zal Montanus Ping Pong Alkmaar gaan vertegenwoordigen, ook zal hij als coach & trainer meewerken aan de ontwikkeling van de vereniging en haar (jeugd)spelers.

Mark Smith, oprichter en hoofdcoach van Ping Pong Alkmaar zegt; “De samenwerking met Jean-Paul is een droom die uitkomt. Het doel van onze vereniging is om tafeltennis zo breed mogelijk aan te bieden, en daar hoort topsport uiteraard ook bij. Om Jean-Paul aan boord te hebben als speler & coach betekent erg veel voor ons hoort bij onze visie van ‘Tafeltennis voor iedereen’ ”.


Meer informatie op www.pingpongalkmaar.nl en via de Facebookpagina van de club.