Afbeelding
(Foto: Pixabay)

RSWP zoekt groene vingers

PURMEREND - De Regionale Stichting Wonen Plus (RSWP) helpt ouderen en/of mensen met een die een steuntje in de rug nodig hebben. Dat doet RSWP met de inzet van tientallen vrijwilligers. Zij zijn op zoek naar ‘groene vingers’, ofwel mensen die het fijn vinden om zo nu en dan een paar uurtjes in de tuin en dus in de buitenlucht te werken. Dan kunt u denken aan (licht) snoeiwerk, grasmaaien, onkruid wieden of plantjes in de grond zetten. Een tuinklus mag niet langer dan 2 uur duren en de vrijwilliger ontvangt daarvoor een vergoeding van € 5,00 per uur. Als de klus te zwaar is dan mag u dat natuurlijk aangeven.

De aanvragen komen binnen bij het servicepunt van RSWP en worden na overleg aan u gekoppeld. Hulpvragers zijn zelf verantwoordelijk voor de afvoer van het groene afval (de groene bak klaarzetten). Nadat de klus is geklaard meldt de vrijwilliger de klus af bij het servicepunt.


Voor de werkzaamheden in de tuin zijn de RIVM maatregelen van toepassing. De abonnee blijft binnen. Als vrijwilliger bereik je de tuin buitenom. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen gereedschap. En bij klachten ga je niet naar de afspraak.De ervaring leert dat het vrijwilligerswerk buitengewoon wordt gewaardeerd.

Contact

Lijkt het je leuk om je in te zetten als tuinvrijwilliger bij RSWP? Neem dan contact op met het servicepunt van RSWP op telefoonnummer 0299-426364.