Een van de deelnemende huizen.
Een van de deelnemende huizen. (Foto: aangeleverd)

Kleurrijke kerstversieringen in Purmer Noord

PURMEREND - Leden van de wijkkerngroep Purmer Noord zijn vorige week in groepjes de wijk ingetrokken, om indrukken op te doen van de mooiste kerstversieringen. De leden hebben ook veel foto's van mogelijke winnende gevels gemaakt.

Winnaars horen op 16 januari thuis of ze prijs hebben

Op 16 januari aanstaande worden de winnaars bekend gemaakt.. De nummers 1, 2 en 3 krijgen cadeaubonnen van Gamma van respectievelijk € 125,-, € 100,- en € 75,-. Tenslotte wordt ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt, deze is goed voor bonnen ter waarde van € 50,-.

Bewoners van de wijk hebben zich via een aanmeldformulier op de website van de wijkkerngroep kunnen opgeven voor de wedstrijd. Op die manier konden ze de juryleden oproepen om vooral bij hen langs te komen. Het leverde een stroom van reacties op. De wijkkerngroep heeft geen eenvoudige opgave, want leden zijn inmiddels bij vele tientallen huizen in de wijk langs geweest om een fotootje te maken en een indruk op te doen.

De mooiste kerstversiering is in de plaats gekomen van de verkiezing tot mooiste straat van Purmer Noord. Deze wedstrijd is jaren achtereen gehouden. De wijkkerngroep heeft inmiddels het besluit genomen om in 2021 opnieuw een straatverkiezing uit te schrijven, maar dan in kerstsfeer.

Geen toeters en bellen

Het zal niemand verbazen dat tijdens de bekendmaking op 16 januari niet gepaard gaat met toeters en bellen. "We zijn vanwege corona beperkt in de mogelijkheden. Dat betekent dat we bij de winnaars zullen aanbellen en hen vertellen dat ze een prijs hebben gewonnen", aldus Hans Wessels, een van de leden van de wijkkerngroep.

De ene gevel is nog kleurrijker dan de ander.