Het concert van Stedelijk Orkest is dit keer op televisie te volgen.
Het concert van Stedelijk Orkest is dit keer op televisie te volgen. (Foto: S. de Bruijn)

Concert van Stedelijk Orkest op RTV Purmerend

PURMEREND - Traditiegetrouw verzorgt Stedelijk Orkest op de eerste zondag van het nieuwe jaar een nieuwjaarsconcert. Dit keer uiteraard niet live maar tijdens een uitzending op RTV Purmerend en op het You Tube kanaal van Stedelijk Orkest. Geheel in de sfeer, dat wil zeggen in Weense stijl, met burgemeester Don Bijl als geïnteresseerd kijker en luisteraar en met medewerking van Jeanneke van Buul, sopraan bij het koor van De Nationale Opera.

Net als vele andere muziek- en theatermakers voelt het Stedelijk Orkest Purmerend ook aan den lijve wat het is om niet geregeld bij elkaar te kunnen komen om samen muziek te maken. Wat het is om naar een voorstelling toe te werken en die dan afgelast of uitgesteld te zien. Maar het orkest ziet ook de mogelijkheden en de nieuwe uitdagingen die er zich dan voor doen, en die grijpt het met beide handen aan.

Want, het kon toch niet zo zijn dat het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Stedelijk Orkest zou worden overgeslagen? Veel mensen zetten dit evenement al een jaar van tevoren in de agenda, gaan met vriendengroepen afspreken en verheugen zich op de gezelligheid, ook na de voorstelling. Dat kan natuurlijk niet allemaal vervangen worden, maar een beetje muziek, zang en dans kan het orkest ze wel bieden. En dat gaat dan online gebeuren, in goede samenwerking met RTV Purmerend en op het You Tube kanaal van Stedelijk Orkest.

Het wordt weliswaar een verkorte versie, maar wel geheel in de sfeer van de afgelopen jaren. De dans wordt verzorgd door Stefan en Eline en dirigent Herman Draaisma licht het een en ander toe.


Het concert is zondag 3 januari vanaf 14.30 uur te zien en te horen op RTV Purmerend en op het You Tube kanaal van het orkest.