Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Gratis coaching en luisterend oor voor ouders met kinderen in lockdown

REGIO - Een lockdown waardoor je ineens met het hele gezin thuis zit. Je bent allebei thuis aan het werk en je kinderen hebben zomaar ineens eerder vakantie. Het kan veel van je vragen als ouder.

Voor ouders die tijdens deze lockdown zitten met vragen over opvoeden, studievaardigheden, pubergeklooi of ruzies is er een lijst met kinder- en studiecoaches en andere experts die gratis ondersteuning aanbieden tijdens deze lockdown. De link naar de lijst met namen staat op de homepage van www.relaxtemoeder.com. Kies iemand uit die voor je gevoel bij jou en je vraag past en benader diegene. Je kunt er geen rechten aan ontlenen; het is een gunst die uit liefde wordt geboden. Als een coach geen ruimte meer heeft, kun je altijd een andere vragen. De lijst wordt regelmatig aangevuld en aangepast. Gesprekken duren ongeveer 20 minuten en als je het gevoel hebt dat je veel meer tijd nodig hebt, kun je met je coach kijken naar wat voor mogelijkheden er nog meer zijn. Ook Linda de Groot, opvoedcoach bij Relaxtemoeder.com uit Purmerend doet mee. "Ouders hebben af en toe maar een klein steuntje in de rug of een zetje in de goede richting nodig om het vervolgens weer zelf te kunnen."



Er zijn in Nederland heel veel kinder- en jongerencoaches en een heel groot deel hiervan wil graag tijd beschikbaar stellen om ouders er doorheen te slepen. In totaal staan er 57 professionals op de lijst, voor wie geen vraag te klein, te stom, te gĂȘnant, te saai is. Ze zijn er om te helpen. Een frisse blik en luisterend oor kunnen al helpen.

De link naar de lijst is deze: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-aLumbCcXkaLB0nJjd3poz8VKdVpslvfD1MbgsmButs/edit?usp=sharing