Afbeelding
Rachel Hayhoe. (Foto: Els Broers)

De familierechtpraktijk

PURMEREND - "Ik sprak meneer op een regenachtige ochtend. Zijn vrouw was acht maanden geleden overleden en hij was nog vaak verdrietig. Toen hij een brief ontving van de Belastingdienst dat hij aangifte erfbelasting moest doen, raakte hij in paniek. Ik kon hem geruststellen dat ik de aangifte op korte termijn voor hem zou verzorgen en kon hem ook meteen voorrekenen dat de te betalen erfbelasting voor zijn kinderen gelukkig beperkt zou zijn."

"Ons gesprek leidde tot een familiegesprek samen met zijn kinderen. Het bleek dat er nog meer zaken geregeld moesten worden, zoals een verklaring van erfrecht om de koopwoning op zijn naam over te zetten. Maar ook een testament vanwege zijn gewenste besparing van erfbelasting bij zijn overlijden. En een levenstestament zodat zijn kinderen namens hem konden handelen als hij dat zelf niet meer zou kunnen."

"Zo’n twee jaar later belt de zoon mij. Zijn vader is overleden. Door het levenstestament kon hij gelukkig de administratie voor zijn vader doen toen hij dat zelf niet meer kon. En of ik nu weer de aangifte erfbelasting wil doen. Deze keer met belastingbesparing door het geadviseerde testament en de vorderingen van de kinderen die blijken uit de aangifte erfbelasting van zijn moeder. Na afronding belt de zoon mij weer. Nu met de vraag of ik hem en zijn vrouw wil adviseren want hij heeft toch wel een flink bedrag geërfd. En hij wil zaken ook goed regelen voor zijn vrouw en kinderen. Ook hij is daarvoor bij mij aan het juiste adres."

Rachel Hayhoe

Hayhoe Familierechtadvies

tel. 0299 - 47 33 96 / 06 - 41 42 12 09

Ampèrestraat 35-37 | 1446 TR Purmerend

www.hayhoefamilierechtadvies.nl

info@hayhoefamilierechtadvies.nl

Afbeelding