Ruben Wijnen Riems en Sacha Hutjens op hike in Nepal voor Simavi
Ruben Wijnen Riems en Sacha Hutjens op hike in Nepal voor Simavi (Foto: aangeleverd)

Help Ruben en Sacha helpen in Nepal

PURMEREND - Ruben Wijnen Riems uit De Rijp en de Purmerendse Sacha Hutjens vertrekken op 6 maart naar Nepal om de Hike for Health te lopen, een 50 km lange wandeltocht in het Annapurna gebergte. Met deze door hulporganisatie SImavi georganiseerde actie wordt geld opgehaald voor betere sanitaire voorzieningen en hygiëne in Nepal. Voor deze tocht moet het duo zelf het benodigde sponsorgeld bijeen brengen. Ze zijn daarin een heel eind, maar hebben nog wat hulp nodig voor het resterende bedrag van € 1390,- en zijn op zoek naar sponsoren. Elke 5 of 10 euro is meegenomen.

Ruben en Sacha zetten zich in voor de inwoners van het Nepalese dorpje Kapilvastu, zodat deze mensen kunnen worden voorzien van juiste en betrouwbare informatie over hygiëne, goede sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater. Door deze actie hebben de kinderen en moeders in Kapilvastu en omgeving een veel grotere kans op overleven.

Een makkelijke klus is de Hike for Health allerminst. De uitdaging van de eerste etappe: 7 uur hike zonder pauze, met een laatste 1,5 tot 2 uur een trap van 4000 treden, een pittige beproeving dus.

Totaal is er € 6000,- nodig, zowel voor de reis als voor het goede doel. Sacha en Ruben hebben zelf onder andere met een benefiet diner in Purmerend al € 4610,- opgehaald. Om de laatste € 1390,- binnen te halen wordt volgende week een online veiling gehouden via de facebook pagina Simavi Hike for Health Sacha en Ruben.

Doneren

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om te doneren, dus wie Ruben en Sacha wil helpen: de donatie link is https://kominactie.simavi.nl/acties/434. Meer informatie over dit project: https://simavi.nl/hike-for-health/

Afbeelding