Jaap Dik van Onder de Linden en gelegenheidsveilingmeester Wout Zeekant brachten de schilderijen onder de hamer
Jaap Dik van Onder de Linden en gelegenheidsveilingmeester Wout Zeekant brachten de schilderijen onder de hamer (Foto: Marjanne Leenstra)

Schilderijenveiling voor 'Thuis van Leeghwater' brengt € 1700, - op

MIDDENBEEMSTER - De veiling in cultureel centrum Onder de Linden van de schilderijen van Elly Hoogland-Gabriƫl heeft het mooie bedrag van 1700 euro opgeleverd. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Hospice Thuis van Leeghwater waar Elly vorig jaar is overleden.

Dochter nam initiatief

Het initiatief voor de verkoop kwam van Karin Hoogland, de dochter van Elly, die hiermee zowel een goede bestemming wilde vinden voor deze mooie erfenis van haar moeder als het hospice wilde danken voor de goede zorgen voor Elly in haar laatste levensdagen. Alle betrokkenen hadden deze middag belangeloos meegewerkt om dit doel te realiseren.

Veilingmeester voor deze gelegenheid, Wout Zeekant, bracht samen met Jaap Dik van Onder de Linden op humoristische wijze de kleurrijke schilderijen figuurlijk onder de hamer.

Een van de werken, een dansende ballerina, is door Karin en familie aan het hospice geschonken en hangt daar nu als blijvend eerbetoon en herinnering aan Elly in de hal.

Tot eind maart te zien

De overgebleven werken zijn nog tot 27 maart dit jaar te zien in cultureel centrum Onder de Linden.

Later verkocht

Deze worden later dit jaar, op diverse evenementen als Open Dag en Zondagmarkt, verkocht.

Wederzijdse dankknuffel voor Karin Hoogland en hospice-coƶrdinator Yvonne Beerten (r)