NLdoeners maken Egboetje voorjaars klaar.
NLdoeners maken Egboetje voorjaars klaar. (Foto: Gert Jan van Leijden)

NLdoet Natuurwerkdag

OOSTWOUD - IVN West-Friesland gaat weer klussen zaterdag 14 maart tijdens de Nationale NLdoetdag. IVN zoekt volwassen vrijwilligers die een dagdeel willen werken in het Egboetswater.

Het Egboetje is het kleinste NME-centrum van West-Friesland. Het Recreatieschap Westfriesland heeft de kavel beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het is op een natuurlijke manier ingericht om zoveel mogelijk soorten insecten, vogels en andere dieren waar te nemen. Het terrein is de laatste jaren veel gevarieerder geworden, maar onderhoud blijft nodig.

Het knusse Egboetje moet presentabel worden gemaakt voor het nieuwe seizoen. Dat betekent bomen en struiken snoeien, stormafval opruimen en takkenrillen opgehogen. Naar ook het natuurpad door het terrein goed begaanbaar maken voor groepen en schoolkinderen of de paddenpoel schonen.

Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie, koek en soep. Trek laarzen en makkelijke (regen)kleding aan en neem een lunchpakket mee. Deelnemers zijn vanaf 9.30 uur welkom in het Egboetje (N240 afslag Hauwert), Liederik 15, in Oostwoud. Er wordt tot ongeveer 14.00 uur geklust. In verband met voldoende gereedschap graag vooraf aanmelden bij Ruud Dijkstra via 0612509953 of r.dijkstra@ivn-westfriesland.nl.