Afbeelding
De jurering in volle gang. (Foto: aangeleverd)

Marije zet zichzelf 'in the picture'

Vervolg voorpagina

Vervolgens hebben de deelnemers anderhalf uur de tijd om hun hele opdracht uit te voeren. “Tijdens de shoot mag je ze wel begeleiden, maar ze moeten zelf het beeld bedenken en maken, waarbij ze één object krijgen dat ze er sowieso in moeten gebruiken. Hoe, dat mogen ze zelf verzinnen."

Eigen accessoires

"Alleen de make-up wordt voor ze gedaan, en ik had uit mijn studio een verzameling kleding, hoofdtooien en accessoires mee genomen waarvan ze gebruik konden maken.”

Aardig maar eerlijk

De tweede dag volgt de jurering, aan de hand van de groot afgedrukte foto's en in bijzijn van de deelnemers. "Het blijft lastig om kritisch te zijn waar ze bij zijn. Je moet een balans vinden van hoe blijf ik aardig maar toch eerlijk. Ik let op of het origineel is, en of de techniek klopt. Ik heb ze natuurlijk van tevoren al wel verteld wat wel en niet werkt, Ik had er met name bij iedereen op gehamerd om vooral niet in clichés te vervallen. Zet bijvoorbeeld niet meteen je model als clown neer als je een rode ballon krijgt om mee te werken, dat ligt wel heel erg voor de hand."

Creatief

"Bibi kreeg de lolly en maakte uiteindelijk een foto van een over de grond kruipende psycho met die lolly, een prachtig beeld. Zij wist niet zo goed wat ze met het thema aan moest, maar maakte uiteindelijk toch, ook door creatief te zijn, de beste foto.”

Up to date

Behalve het plezier dat ze beleefde aan deze twee dagen heeft Marije zich ook goed ‘in the picture’ gezet. “Ik heb in ieder geval gezorgd dat de website van Studio byMarije voor de uitzending helemaal up to date was, je weet maar nooit wat er nog uit komt”, lacht ze.

Afbeelding