Leerlingen tijdens de eerste opnamedag voor de Martinus Zapp.
Leerlingen tijdens de eerste opnamedag voor de Martinus Zapp. (Foto: Aangeleverd)

Veel plezier met opnames Martinus Zapp

GROOTEBROEK - Online onderwijs, online vergaderen en nu ook online open dagen. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het organiseren van open dagen door scholen voor voortgezet onderwijs nu niet verantwoord. Toch willen scholen hun toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers wel de kans geven de school te bekijken. Op het Martinuscollege in Grootebroek kiezen ze ervoor dat te doen door middel van Martinus Zapp.

Open dagen de huiskamer in

Martinus Zapp is een interactief programma voor groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers. Het programma wordt vanaf 11 februari, de datum van de geplande open dag, via het YouTube-kanaal van de school uitgezonden en spoort kijkers aan actief mee te doen met diverse programma-onderdelen. “Door middel van Martinus Zapp brengen wij de gezelligheid en sfeer van onze open dagen en onze school bij de mensen thuis en hopen wij de kijker een beeld te geven van het onderwijs en de mogelijkheden op het Martinuscollege”, vertelt teamleider Paulette Peerenboom. Tijdens de eerste twee dagen dat Martinus Zapp online staat, bestaat ook de gelegenheid live te chatten met medewerkers van de school.

Meedoen vanuit huis

Voor een extra beleving van het programma is er voor de groep 8 leerlingen het Martinus Zapp Pakket. Peerenboom: “In januari bezoeken de basisscholen uit de regio onze school en bij vertrek ontvangen alle leerlingen een pakket met items die van pas komen tijdens Martinus Zapp en bijdragen aan het interactieve stuk. Zonder al te veel te verklappen kan ik zeggen dat in ieder geval een creatieve activiteit en een wedstrijd onderdeel zijn van Martinus Zapp."

Opnames met eigen leerlingen

De opnames voor Martinus Zapp startten afgelopen weekend met leerlingen van het Martinuscollege. Komend weekend gaan de opnames verder. "Op onze oproep voor deelname hebben we veel enthousiaste reacties gehad. Dat zegt iets over hoe betrokken onze leerlingen zijn. We hebben er ontzettend veel zin in en we hopen dat we dit ook uit kunnen stralen in Martinus Zapp”, aldus Peerenboom.