Gemeente Enkhuizen en Stichting Startersloket maken zich sterk voor startende ondernemers
Gemeente Enkhuizen en Stichting Startersloket maken zich sterk voor startende ondernemers (Foto: Rodi Media)

Gemeente steunt startende ondernemers

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen en Stichting Startersloket slaan de handen ineen om startende ondernemers die zich in Enkhuizen willen vestigen te ondersteunen. Vanuit het project Startversneller Enkhuizen word je als startende ondernemer begeleid bij de realisatie van jouw ondernemersdroom. Dit alles digitaal en dus coronaproof.

Een bedrijf beginnen doe je niet zomaar. Het begint met een goed onderzoek en het zoeken naar antwoorden op allerlei vragen waar je tegenaan loopt. Ben ik wel uit het juiste (ondernemers)hout gesneden? Hoe kom ik aan klanten? En hoe schrijf ik een ondernemingsplan? Dus heb je ideeën om je eigen bedrijf te starten en je te vestigen in Enkhuizen? De gemeente Enkhuizen en Stichting Startersloket bieden jou de helpende hand met trainingen en ondersteuning bij het schrijven van een realistisch ondernemingsplan. Bovendien kun je gebruik maken van deskundig advies en bieden wij toegang tot een uitgebreid netwerk.

Ondersteuning starters

Esther Heutink, wethouder economische zaken in Enkhuizen, is blij met dit project. “Voor dit project zijn wij op zoek naar personen met een ondernemersdroom die woonachtig zijn in Enkhuizen en/of zich willen vestigen in Enkhuizen. Door middel van dit project willen wij deze starters een steuntje in de rug geven, waarbij wij het als gemeente als een kans zien om diverse nieuwe ondernemingen te faciliteren." Het schrijven van een ondernemingsplan is een belangrijke stap in de voorbereiding op het ondernemerschap. Joeri Goede, initiatiefnemer van Stichting Startersloket, zegt hierover: "Een ondernemingsplan moet je zien als een persoonlijke en zakelijke checklist. Hierin kijk je kritisch naar jezelf als ondernemer, maar ook naar de interne organisatie, je bedrijfsidee, de markt, concurrentie en natuurlijk de financiën. Door tijd te besteden aan het schrijven van een realistisch ondernemingsplan kan je bewust de keuze maken om te gaan ondernemen óf juist niet. Alle deelnemers aan de Startversneller Enkhuizen krijgen daarom toegang tot een persoonlijk online ondernemingsplan waarin zij samen met de specialisten van het Startersloket gaan werken aan de eigen businesscase.” Iedereen met een ondernemersdroom die in Enkhuizen woont en/of zijn of haar onderneming wil vestigen in Enkhuizen kan zich aanmelden via enkhuizen.startersloket.nl/startversneller-enkhuizen.

Gemeente Ekhuizen en Stichting Startersloket maken zich sterk voor startende ondernemers.