Vrijwilligers zijn al druk bezig.
Vrijwilligers zijn al druk bezig. (Foto: aangeleverd)

Koop een boom of struik voor het Voedselbos

BOVENKARSPEL - IVN Westfriesland houdt een crowdfunding campagne voor de aanleg van bomen voor het Voedselbos de Haling bij het Streekbos. Voor tien euro kan een vlier, kweepeer, zwarte moerbei worden aangeschaft. In totaal is er 5000 euro nodig voor het Voedselbos.

Uniek kerstcadeau?

Bij donaties van vijftien euro tot 150 euro worden de bomen groter zoals pimpernoot, mispel, mahonieboom (uiensoepboom) of sneeuwklokjesboom, tamme kastanje. Bij een donatie van 500 euro kan een aanzienlijk deel bomen van het Voedselbos worden aangeschaft.

IVN wil vanaf februari 2021 bomen planten tijden een of meer feestelijke Boomfeestdagen. Zodat het mogelijk wordt om straks diverse noten en vruchten te oogsten in Voedselbos de Haling bij het Streekbos, zoals kersen, appels, stoofperen en walnoten.

Daarmee wordt het Voedselbos ook een paradijs voor bijen omdat de vele soorten verschillende bloeitijden hebben. De IVN natuurgidsen willen ook binnenkort schoolklassen kunnen ontvangen en workshops Eten uit de natuur kunnen geven.

Crowdfunding campagne

Naast doneren is het ook mogelijk om zelf te komen helpen of een struikje of boom te planten. Schoolklassen mogen ook komen helpen als ze een of meerdere boompjes doneren, datum in overleg. Alle donateurs krijgen een aandenken en rondleiding door het Voedselbos met een IVN-gids. Bij een donatie van 500 euro wordt de naam van het bedrijf of de particulier vermeld. IVN gidsen bieden dan een workshop Eten uit de natuur aan voor een groep van maximaal 25 personen. Meer informatie via ivn-westfriesland.nl. Doneren kan via https://crowdfundingvoornatuur.nl en kies voor Voedselbos de Haling. Contactpersoon werkgroep Voedselbos Astrid Bijster via 06 25408745 of Geert Pietersen via 06 54986324.

Voedselbos 2021: hier mogen de bomen komen staan.
Afbeelding