Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Jeugd doodt tijd op complex FC Purmerend

PURMEREND - Zoals bekend liggen de activiteiten van alle sportverenigingen stil. Ook voetbalvereniging FC Purmerend heeft direct te maken met de maatregelen die in het kader van het coronavirus zijn afgekondigd. Eén extra negatief aspect deed zich dezer dagen voor. Een vrijwilliger trof op het terrein een groep van ongeveer 50 jongeren. Hij heeft ze verzocht te vertrekken,maar drie kwartier later herhaalde de situatie zich. Toen waren 15 jongeren over de hekken geklommen en op het terrein aanwezig.

Bestuurslid John Bakx: "Wij hebben begrip voor het feit dat deze kinderen zich gaan vervelen, maar de situatie ligt nu wel heel anders dan in een vakantieperiode. Voor de gezondheid van de kinderen zelf en vooral ook om verspreidingsrisico te verminderen, conform de richtlijnen van onze experts, willen wij met klem een oproep doen om hiermee te stoppen en ouders vragen hun kinderen hierover voor te lichten."

Zorgen

De club heeft daarnaast een sportgerelateerde kwestie te melden. Tot voor kort stond op Goede Vrijdag (10 april) het jaarlijkse mini schoolvoetbal toernooi gepland. Om begrijpelijke redenen kan het toernooi dit jaar niet doorgaan. "Wij steunen het beleid van onze regering en nemen ook impopulaire maatregelen in het belang van de gezondheid van iedereen. Iedere vakantieperiode hebben wij bij FC Purmerend te maken met veel overlast van kinderen en jongeren die, ondanks gesloten hekken en borden met verboden toegang, op ons complex komen om te voetballen."

Vernieling

"Als het daar bij bleef zouden wij het wellicht gedogen maar vaak is er ook sprake van vervuiling, vernieling en diefstal", aldus de uitleg van de club.