Hulp blijft van alle kanten komen

Vervolg van voorpagina

Purmer-Noord, Purmer-Zuid en Centrum, maar ook uit Neck boden spontaan in de trant van "als wij iets kunnen betekenen, staan we paraat."

Kinderopvang

Annemein van Seijst (21) en Thirsa van Leeuwen (22), beiden studenten op het HBO (ALO en Fysiotherapie) zitten evenals alle andere scholieren sowieso drie weken thuis. Naast hun opleiding werken ze ook bij sportbedrijf Spurd.

Over het hoe en waarom van hun actie vertellen ze: "Omdat we ons thuis verveelden, besloten we zondagmiddag een chocomel te gaan drinken bij BRASA op de Koemarkt. Toen het nieuws van de sluitingen naar buiten kwam, baalden we ontzettend van het feit dat we nu weken lang thuis moesten gaan zitten. Toen kregen we het plan om mensen te gaan helpen. We zagen dat er al heel veel mensen bezig waren om te helpen met boodschappen doen, maar voor de opvang van kinderen was er nog niks. Zodoende hebben we een bericht gemaakt en deze op Facebook gepost."

Positieve reacties

Het tweetal heeft inmiddels al veel positieve reacties en enkele vragen gekregen. Vragen van ouders die willen weten hoe ze de kinderen kunnen vermaken. "Helaas hebben we tot nu toe nog niemand daadwerkelijk kunnen helpen, maar dat zal de komende dagen wel gaan gebeuren."

Voor ouders die erover denken een beroep op hen te doen is het goed om te weten dat ze allebei in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma.

Stuur ouderen een kaart

Het plan van Nicole Beijer-Kaper uit Purmer-Zuid, om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen een kaartje te sturen naar bewoners van Zorgcirkel Molentocht, wordt alsmaar groter. Haar oproep wordt door velen omarmd. "Ik heb van tevoren nooit voorzien dat het zó groot zou worden opgepakt", aldus Nicole, in het dagelijks leven onderwijzeres op basisschool Oeboentoe in Weidevenne en eigenares van Handmade by NBK..

Inspiratie

Het les geven aan de middenbouw van Oeboentoe gaf Nicole inspiratie om in deze corona crisistijd iets te doen voor de oudere medemens. "Alle kinderen zitten nu thuis. Hoe leuk en ook simpel is het om desnoods samen met de ouders een kaart of tekening te maken, om op die manier aan de ouderen te laten zien dat er aan hen wordt gedacht", redeneerde Nicole.

Veelvuldig gedeeld

Haar bericht op Facebook werd onmiddellijk door Jan en alleman gedeeld. "Niet normaal, ik werd ook meteen vanuit andere wijken benaderd. Dit had ik nooit verwacht."

Leren op afstand

Nicole en haar collega's van de school stellen alles in het werk om de thuiszittende leerlingen op afstand van onderwijs te voorzien. "We hebben een digitale leeromgeving en daarin is het goed mogelijk om bijvoorbeeld ook een videoboodschap te tonen. Misschien vraag ik alle kinderen via die weg om kaarten en tekeningen te maken."

In de brievenbus

De Zorgcirkel, die in Purmerend verpleeg- en ouderencentra als Molentocht, Triton, Zuidland, Novawhere, Jaap van Praag en De Viervorst bestiert, reageerde enthousiast op het idee van Nicole en heeft aangegeven dat iedereen vrij is om de kaarten, tekeningen en dergelijke in de brievenbussen van deze vestigingen te deponeren, waarna de verzorgsters de tekeningen aan de bewoners geven.

Geef het door

Wil jij ook jouw hulp aanbieden? Laat het ons weten. Dat kan via een e-mail naar redactiepurmerend@rodi.nl of een berichtje op onze Facebook-pagina.