Huisartsen breiden zorg uit

REGIO - Huisartsengroep regio Zaanstreek-Waterland heeft in samenwerking met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland voorbereidingen getroffen om op twee centrale punten in de regio algemene huisartsenzorg aan te gaan bieden aan patiënten met griepverschijnselen.

Sporthal De Beuk in Purmerend ingericht als extra zorglocatie

Hiervoor zijn Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan en Sportcomplex de Beuk in Purmerend ingericht. Na een telefonisch consult met hun eigen huisarts kunnen mensen met reguliere klachten én griepverschijnselen doorverwezen worden naar één van deze tijdelijke huisartspraktijken.

Efficiënter

Door vanuit een locatie te werken waar altijd de juiste beschermingsmaterialen voorhanden zijn, wordt de toenemende vraag naar huisartsenzorg door het coronavirus efficiënter ingericht.

De twee sporthallen zijn ingericht. Een bezoek aan één van de locaties vindt pas plaats na een telefonische afspraak via de eigen huisarts. Het is niet de bedoeling om op eigen gelegenheid naar de sporthal te gaan. Een deel van de patiënten zal hierdoor verder moeten reizen dan voor een bezoek aan de huisartsenpraktijk in de buurt.

Heeft u vragen over het coronavirus, dan kunt u bellen met 0800-1351 of kijk op de website van het RIVM (www.rivm.nl)