Waardering in de vorm van een bloemetje was er voor de leerkrachten van De Delta. Vanwege hun fantastische inzet voor de kinderen en ouders in deze moeilijke tijden.
Waardering in de vorm van een bloemetje was er voor de leerkrachten van De Delta. Vanwege hun fantastische inzet voor de kinderen en ouders in deze moeilijke tijden. (Foto: Han Giskes)

Hulp blijft van alle kanten komen

PURMEREND - Vanaf het moment dat de overheid vergaande maatregelen bekend maakte om het coronavirus te lijf te gaan, ontstond op social media een hausse aan reacties van mensen die steun en hulp willen bieden.

Initiatieven om medemens te helpen volgen elkaar in sneltempo op

Op Facebook bestaan inmiddels al vele nieuwe groepen waarin mensen hulp aanbieden en anderen hulp kunnen inroepen. Of het nu gaat om boodschappen doen voor ouderen, oppassen op kinderen van ouders in vitale sectoren, de hond uitlaten of kaarten sturen via Stichting Wonen en Zorg Purmerend om vereenzaming van ouderen te voorkomen.

Zo startte René Verhoogt op Facebook de groep Corona Hulp Purmerend, met als doel om zoveel mogelijk mensen op te roepen om iets te betekenen voor anderen die door de maatregelen noodgedwongen thuis moesten blijven, waaronder (eenzame) ouderen. "De bedoeling is dat we dit als vriendendienst voor een ander gaan doen", aldus de oproep van Verhoogt.

In korte tijd werden vele honderden mensen lid van de groep; inwoners van Weidevenne, Purmer-Noord,

Zie verder pagina 11