Burgemeester Don Bijl (rechts) en wethouder Mario Hegger (midden) kregen de eerste exemplaren van Annet Rijser, Henry Wassink en Rob Kastelein.
Burgemeester Don Bijl (rechts) en wethouder Mario Hegger (midden) kregen de eerste exemplaren van Annet Rijser, Henry Wassink en Rob Kastelein. (Foto: Han Giskes)

Puzzel met 7 pareltjes in het centrum als toegevoegde waarde voor de stad

door John Bontje

PURMEREND - "Op deze manier zorg je ervoor dat Purmerenders en bezoekers in aanraking komen met de pareltjes in de stad. De gebouwen op de puzzel geven daarnaast de expansiedrift van Purmerend op een prachtige manier weer." Dat zegt Mario Hegger, wethouder van onder meer Economische Zaken, over de pas op de markt gekomen puzzel van 1.000 stukjes, die door drie ondernemers is bedacht en ontwikkeld.

"Mooi voorbeeld van verbinden en het samen doen'

Hegger en burgemeester Don Bijl kregen een exemplaar van de puzzel uit handen van Annet Rijser, die het idee leverde en in no-time Henry Wassink (Ad68) en Kartonnage Amsterdam meekreeg in de verdere ontwikkeling. De puzzel toont zeven absolute parels in de binnenstad, te weten Villa Clementine, De Markthal, het Purmerends Museum, modezaak Maddox (De Waag), de Koepelkerk, de koeien op de Koemarkt en de Melkwegbrug.

Henry Wassink maakte de tekening en de productie en druk zijn van Rijser studio, print en druk. Kartonnage Amsterdam zorgde voor de rest. De puzzel is te koop bij Cruyff aan de Westerstraat. "Puzzelen is in deze periode van corona een favoriet tijdverdrijf. Maar puzzelen is het momenteel ook voor bijna alle ondernemers. Hoe moeten zij het hoofd boven water houden? Wij zijn trots op die ondernemers die hun schouders eronder blijven zetten", aldus Annet, die goed herstellende is na een ingrijpende operatie. "Laat de economie niet tot stilstand komen is het motto van ondernemend Purmerend. Wij staan daar vierkant achter. Dat geldt ook voor onze stad".

Zie verder pagina 3








        

Barend Cruyff gaat de puzzel verkopen. Annet Rijser en Henry Wassink kwamen de eerste exemplaren alvast afleveren.
De puzzel geeft een goed beeld van er de afgelopen 10 jaar in de binnenstad allemaal tot stand is gekomen.