De puzzel is bij Cruyff Speelgoed te koop.
De puzzel is bij Cruyff Speelgoed te koop. (Foto: Han Giskes )

Puzzel met pareltjes van Purmerend

Vervolg van voorpagina

Het idee om een eigentijdse Purmerendse puzzel te maken was het proces van een groter wordende sneeuwbal. Annet vertelt: "Mijn collega (Rob Kastelein, JB) liet een puzzel zien van een grote bitterballenfabrikant. Die puzzel stond helemaal bezaaid met bitterballen; geweldig. Toen zei ik tegen Rob: ik wil ook een puzzel maar dan van 'mijn' stad." Vervolgens werd Henry Wassink, de creatieve duizendpoot van Ad68, in het verhaal betrokken. Waarom hij? Ten eerste vanwege zijn vakmanschap en sympathie. Maar ook omdat hij de afgelopen coronaweken tekeningen voor zijn kinderen maakte. Deze gingen vervolgens op Facebook sky high en het gevolg daarvan was dat enkele instanties hem benaderden met de vraag of hij ook voor hen tekeningen kon maken.

Gedetailleerd

Wassink, vanwege de tijdsdruk veelvuldig geholpen door zijn partner, maakte een fraaie, moderne en op de kleinste details lettende tekening van enkele pareltjes in de binnenstad. Daarna werd in samenspraak gekozen voor de uitvoering van de puzzel. Bewust viel de keuze op een handzame doos en een fel oranje kleur.

Don Bijl is zeer te spreken over het nieuwste Purmerendse product. "Het is zonder meer waar dat het puzzelen de laatste maanden weer een enorme opwaardering heeft gekregen. Dit is een bijzonder initiatief en deze puzzel gaat ongetwijfeld door heel veel kinderen en ook volwassenen gemaakt worden. Het geeft ook een mooi beeld van wat er de afgelopen tien jaar in Purmerend tot stand is gekomen. Daarnaast is het een geweldig relatiegeschenk. Het is weer eens iets anders dan een beeldje.", aldus Bijl.

Mario Hegger, die veel tijd en energie steekt in stadspromotie,vindt dat de puzzel iets tastbaars toevoegt aan die promotie. "Dit geeft ook uitstraling. Puzzels over Wenen, Milaan en de Amsterdamse grachten zijn er plenty. Maar nu hebben we een eigen Purmerendse puzzel. En ook nog eens met gebouwen en kenmerken die de laatste tien jaar zijn gerealiseerd."

Volgens Hegger past het allemaal mooi in elkaar. "We beginnen echt een volwassen stad te worden. Een stad waarin mooie ontwikkelingen zijn gebeurd en de komende jaren nog gaan gebeuren. Ze zijn allemaal toe te schrijven aan het samen doen en verbindingen maken. Dat zie ik bijvoorbeeld bij H20, maar deze puzzel is ook weer een prachtig voorbeeld", aldus Hegger.

Er zit nog een extra wedstrijdelement aan vast. Zij die de 1.000 stukjes aan elkaar hebben gelegd, wordt gevraagd een foto te maken en deze op Facebook te posten met de toevoeging #hetisevenpuzzelen Schijf er bovendien bij op wie of welk bedrijf je bijzonder trots bent en wie weet win je een cadeau. Een cadeau waarmee de initiatiefnemers je trots in het zonnetje willen zetten. De prijs van puzzel is € 22,50.