Een peuter wil de wereld ontdekken. (Foto: Rodi archief)
Een peuter wil de wereld ontdekken. (Foto: Rodi archief)

Oudercursus Peuter in Zicht!

BOVENKARSPEL - De gratis oudercursus Peuter in Zicht! start 29 september in het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. De vierdelige cursus over het opvoeden van peuters is bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1 1/2 tot 4 jaar.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van collega-ouders/opvoeders.

De cursus vindt plaats op 29 september, 6, 20 en 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. De gemeenten Stede Broec en Drechterland bieden deze cursus gratis aan. Naast deze cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders vinden op de website van de het cursusbureau (ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht van het aanbod in de regio.

Aanmelden

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op de website. Meer informatie via cursusbureau@ggdhn.nl of tel. 088-0100557 (werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur).