Overheerlijk en eerlijk West-Fries scharrelvlees op je bord.
Overheerlijk en eerlijk West-Fries scharrelvlees op je bord. (Foto:aangeleverd)

Heerlijk West-Fries scharrelvlees

"Bij ons op de scharrelboerderij houden we varkens van het Belgisch varkensras Pietrain die bekend staan om hun hoge vleeskwaliteit en één van de meest smaakvolle varkensrassen", verklaren Piet en Luc.

Scharrelvarkens van Pietrain leveren topvlees

Het ras ontstond rond 1920 uit kruisingen nabij het gelijknamige Belgisch dorpje Pietrain. Deze varkens hebben een stevige en gespierde bouw met mooie dikke billen en zwarte vlekken op hun lijf. "Bij ons scharrellen en wroeten ze het hele jaar nog echt buiten in het grasland, met een modderpoel waar ze in de zomer graag een bad in nemen voor verkoeling. Het liefste wroeten ze de hele dag op zoek naar wormen, wortels en knollen. Je grasland is zo omgeploegd en ook onze groentetuin, waar ze aan het einde van het seizoen als natuurlijke ploeg doorheen gaan, en klaar voor het voorjaar. In de winter gaan de varkens naar binnen, in een droog hok met een dikke laag stro. Daar liggen ze dan lekker te knorren, maar zijn overdag toch nog veel buiten. Omdat ze het hele jaar buiten scharrelen, bouwen ze zelf een natuurlijke weerstand op."


Door het buitenleven en voeding, zoals: gras, lucerne, groente, appels, peren, voederbieten, wei, bierbostel en dagelijks een portie meergranenbrok, groeien Pietrain varkens minder snel dan de reguliere (supermarkt)varkens en is dit vlees nog de echte malse biologische scharrelvlees. Dus koop heerlijk en eerlijk scharrelvlees uit de regio rechtstreeks van de boerderij in regio Hoogwoud.

Pakketten

"Onder meer verkoopt onze onderneming vleespakketten: varkenslappen, -oesters, -haas, schouderfilelappen (uitgebeende schouderkarbonade), hamlappen, shoarma, spareribs, fricandeau, schnitzels, speklappen, hamburgers, saucijzen, snertpakket en gehakt (half-om-half). Vacuüm verpakt, per twee stuks ingevroren. De pakketten zijn te bestellen vanaf 15, 30, 45 en 60 kilo. Vijftien kilo kost 135 euro.

Meer weten over het heerlijke West-Friese scharrelvlees, bel Piet 072-5051567 of Luc 06-53456612, stuur een e-mail naar westfriesscharrelvlees@hotmail.com of neem een kijkje op Facebook: Westfries-Scharrelvlees.