Zeilen met mensen met een beperking.
Zeilen met mensen met een beperking. (Foto: Website Sailwise)

SailWise vaart voor goede doel

ENKHUIZEN - De ‘Beatrix’ - de volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke catamaran van het Enkhuizer SailWise - vaart van 17 tot en met 26 september een buitengewone zeiltocht.

De catamaran vaart tien dagen lang door Nederland om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een handicap of beperking. Zonder steun verdwijnen de meerdaagse watersportactiviteiten, want SailWise is de enige in Nederland die deze aanbiedt. Dat mag niet gebeuren vindt de Enkhuizer stichting en zo denken er meer mensen over. Zeilverenigingen en individuele zeilers uit het hele land varen daarom mee tijdens een unieke zeil-10daagse.

Watervakantie

Voor zo’n 1.400 deelnemers die SailWise jaarlijks meeneemt tijdens haar watersportactiviteiten en -vakanties is watersporten veel meer dan een fijne tijd op het water. Het geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om te ontdekken wat zij wél kunnen, hun grenzen te verleggen en het geeft hen handvatten die zij in hun dagelijks leven kunnen gebruiken voor een zelfstandiger leven. Ruim 70% van de gasten komt elk jaar terug bij SailWise. De crisis gooit voor velen roet in het eten. Vele activiteiten zijn geannuleerd.

Diverse locaties

De catamaran ‘Beatrix’ start de zeil-10daagse op 17 september vanaf het SailWise-watersportcentrum It Sailhûs in het Friese Elahuizen. Daarvandaan vaart het schip via Sneek naar Lemmer, om op zaterdag 19 september de oversteek te maken naar Enkhuizen. Vanuit Enkhuizen wordt de route vervolgd naar Muiden, Zaandam, Haarlem, Leiden, Amsterdam, om op 26 september te eindigen in Loosdrecht, waar het SailWise-watersporteiland Robinson Crusoe ligt. Met deze zeil-10daagse hoopt SailWise 30.000 euro op te halen.

Meedoen?

Op de ‘Beatrix’ zijn per dag vier sponsorplekken beschikbaar, waarmee gasten direct SailWise steunen. Iedereen mag meezeilen met een eigen zeilboot, want bij deze 10daagse geldt: hoe meer zeilen, hoe meer vreugd. Ook motorgedreven boten en kano’s zijn van harte welkom. Word vriend of doneer op www.sailwise.nl.