Autisme café

BOVENKARSPEL - Het 18+ café wordt 15 september om 20.00 uur in het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. In de corona-tijd is sinds maart jl. niet veel meer georganiseerd. Maar door de maatregelen die zijn ingevoerd, kan er weer een bijeenkomst worden gehouden.

Het samenzijn wordt verzorgd door een samenwerking het Stadsplein en Autismecafé Stede Broec. Het onderwerp is dit keer: autisme en corona. Hoe was corona tot nu toe voor jou? Hoe ga je verder, want het duurt nog even? Ondervind je ongemak of stress door corona? Is het misschien juist een hele rustige periode voor jou?

Het is goed als de aanwezigen over dit onderwerp ervaringen, tips en trucs uitwisselen.


Iedereen hoort zich aan de corona-maatregelen te houden. Let er goed op!

Wie mee wil doen aan het autisme café moet zich aanmelden bij Sonja Bierenbroodspot, tel. 06-54334952.


De geplande 18+ café's vinden plaats op 13 oktober en 17 november. Zet de data in de agenda.


De Tuf

Wat een periode hebben velen achter de rug. Nadat de corona-maatregelen werden ingevoerd, kregen velen de kinderen thuis.

In één keer waren ouders juf of meester geworden en kregen de kinderen op afstand les. Of ze mochten met hoge uitzondering naar school toe. Nu het nieuwe normaal weer wat normaler is geworden kan er weer een autisme café gehouden worden. Dit keer over pesten. Wat zijn de gevolgen ervan op lange termijn? Pesten komt overal voor, niet alleen op school. Wat is het verschil tussen pesten en plagen?


De bijeenkomst wordt gehouden op 24 september om 19.30 uur in Het Vereenigingsgebouw de Tuf, Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel Graag van te voren aanmelden via stichtingautismecafestedebroec@gmail.com.