Terug van een dag werken.
Terug van een dag werken. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe voederwinningsmachines van Kuhn

Machinefabrikant Kuhn heeft 2020 een aantal nieuwe voederwinningsmachines geïntroduceerd. Een tweetal van deze nieuwe machines hebben de afgelopen zomer demo gedraaid in het Noord Hollandse landschap en hebben daarbij een zeer positieve indruk achter gelaten. Het gaat in dit geval over de Kuhn Merge Maxx 950 bandhark en de Kuhn VBP 3165 Variabele rondebalenpers met foliebinding.

De Kuhn Merge Maxx 950 bandhark is vorig jaar voor het eerst op de markt gekomen en blijkt nu in de praktijk zeer goed uit te pakken door de andere manier van opharken, aankomend jaar wordt de lijn uitgebreid met een MergeMaxx 760 en 1090. Doordat deze machines zijn voorzien van een PickUp harksysteem en afvoerbanden wordt het gras als het ware van de grasstoppel afgeplukt in plaats van eroverheen gesleept naar de wiers. Dit resulteert in een aanmerkelijk schoner grasgewas op de wiers met minder grond- en mestresten waardoor het, voor een veehouder belangrijke, ruwasgehalte in de kuil behoorlijk zakt hetgeen weer resulteert in een hoger rendement van de graskuil.

De tweede nieuwe machine is een Variabele rondebalenpers met foliebinding, deze pers kan naar wens rondebalen persen en wikkelen van circa 0,8 m tot 1,60 m doorsnede. Deze nieuwe pers is voorzien van een zogenaamd foliebindsysteem en driedimensionale wikkelaar, het binden met folie geeft een aanzienlijk betere afdichting en minder zuurstof in de baal waardoor de baal beter en langer bewaard kan worden. De Kuhn 3D wikkelaar pakt de ‘schouders’ van de baal nog eens extra in, ook dit resulteert in minder zuurstof in de baal en minder kans op schade op de ‘hoeken’ van de baal. De baal wordt bij Kuhn gebonden én gewikkeld met dezelfde maat en soort folie.


Interesse in deze of andere Kuhn machines? Neem vrijblijvend contact op met J. van der Sluis BV, www.vandersluisbv.nl of via info@vandersluisbv.nl.. Van der Sluis is gevestigd in Dirkshorn, Anna Paulowna, Zwaagdijk-Oost, Lisse en De Goorn, dus is altijd in de buurt.

De voedermachine.
Van der Sluis De Kuhn VBP 3165 rondebalenpers.