Afbeelding
(Foto: )

Walk of Peace

ENKHUIZEN - Tijdens de Vredesweek vindt zondag 20 september tussen 13.00 en 17.00 uur voor de tweede keer de Walk of Peace in Enkhuizen plaats. Het belooft, ondanks de coronamaatregelen, een mooie vredeswandeling te worden.

In verband met 75 jaar Vrijheid gaat de wandeling ook langs plekken die hier iets over 'vertellen'. Er zijn twee startpunten: IJsselzand en de Zuiderkerk.

2020 komt met onder andere muziek, zang, kunst, sprekers over vrede en vrijheid, de Nelson Mandelaboom, informatieve borden over de Tweede Wereldoorlog in Enkhuizen in het Waaggebouw, een aantal monumenten, de Vrijheidsboom en de Oude Gouwsboom met aandacht voor bescherming toen en nu.

Voor drinken wordt gezorgd. Iedereen is welkom, jong en oud. Een aantal mensen van diverse organisaties, zoals Raad van Kerken, Welwonen, taalcafé, de moskee, vluchtelingenwerk en 4 en 5 mei anti-discriminatie comité, werken samen om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Vrede maken we samen.

Wie mee wil helpen om er weer iets bijzonders van te maken, kan bijvoorbeeld een gedicht, spreuk of tekening ophangen bij de Vrijheidsboom bij het Waaigat op 20 september voor 13.00 uur. Kinderen kunnen ook een bord meedragen met een vredessymbool of tekst in welke taal dan ook. Meer informatie: www.vredesweek.nl/walk-of-peace en www.4en5meienkhuizen.nl