Dick Beemster van Top 1 Toys.
Dick Beemster van Top 1 Toys. (Foto: Rodi Media/IH)

'Het beste speelgoed in speelgoedspeciaalzaak'

ENKHUIZEN - Top 1 Toys bestaat inmiddels één jaar en klanten weten de weg naar de winkel goed te vinden. Speelgoedondernemer Dick Beemster. "Steeds meer mensen ontdekken dat we een breed assortiment bieden voor een aantrekkelijke prijs."

Tijdens de lockdown periode begin dit jaar vanwege het coronavirus waren de spellen en legpuzzels niet aan te slepen, vertelt hij. "Er waren minder kinderfeestjes en we mochten niet bij elkaar over de vloer komen. Massaal sloeg Nederland aan het puzzelen. Ook voor de donkere dagen straks hebben we weer een breed assortiment spellen en legpuzzels."

Onderscheid

Binnenkort valt de speelgoedgids van Top 1 Toys weer op de deurmat. "Voor veel kinderen een belangrijk moment in het jaar. We stellen ze niet teleur." Top 1 Toys staat bekend om zijn 'kleine, leuke prijsjes', zegt Beemster. "We hebben een ruim assortiment, maar richten ons nadrukkelijk op lager geprijsde artikelen om ons te onderscheiden van online-aanbieders."

Beemster is trots op zijn winkel die ruim van opzet is. "De winkel is echt coronaproef. Het speelgoed staat niet op- en door elkaar. Het komt niet op je af. En er is veel ruimte om alles goed te bekijken en de gangpaden zijn ruim, dus je kunt je goed bewegen. De rustige en overzichtelijke uitstraling van de winkel ervaren klanten als heel positief."

Actieplein

In het midden van de winkel is een 'actieplein' waar ingespeeld wordt op hedendaagse trends met regelmatig een aanbieding. "Ik wil dat de winkel een belevenis is voor kinderen."

Beemster is geboren in het speelgoed: zijn ouders hadden al een winkel met speelgoed en huishoudelijke artikelen. "Als kind zette ik 64 jaar geleden al de eerste lego doosjes keurig op de stelling in de winkel." Hij heeft hart voor het kind. "De ontwikkeling van een kind via speelgoed is wat mij intrigeert. Kinderen vermaken zich op zoveel verschillende manieren. De een is ontzettend creatief, de ander leergierig en onderzoekend en de derde werkt graag met zijn handen en knutselt veel. Kinderen identificeren zich met speelgoed. Ze kunnen er hun fantasie in kwijt."


Top 1 Toy s vind je ook op Instagram: top1toys_enkhuizen.