Vaarzon Morel.
Vaarzon Morel. (Foto: Rijno Boon)

Flamenco in de Drommedaris

ENKHUIZEN - De befaamde flamencogitarist Eric Vaarzon Morel treedt zondagmiddag 20 september op in de Gitaarsalon serie in de Drommedaris. Vaarzon Morel viert zijn 60e verjaardag en 35 jaar in de Nederlandse theaters met het jubileumprogramma Spaanse Sporen.

In Spaanse Sporen zet Vaarzon Morel Spaanse voet op Nederlandse bodem. Het Leidens ontzet, de list van het turfschip van Breda tot aan de komst van de Spaanse gastarbeiders in de zeventiger jaren, van wie Eric de flamenco in zijn tienerjaren leerde. Een hart vol verhalen die de bezoeker leidt langs de Spaanse sporen in ons land. Bij elke stad die Eric tijdens zijn tournee aandoet, zal hij stilstaan bij de Spaanse sporen die daar nog voelbaar zijn: de koning van Hispanje heb ik altijd geƫerd! Van de Spaanse kroegen in de Warmoesstraat tot aan de Prinsenhof in Delft: mi historia es como la fuente de mi pensamiento (mijn geschiedenis is als de bron van mijn gedachten)

Zondag 20 september. Aanvang: 15.00 uur. Entree: 15,00 euro. Locatie: de Drom, Enza Zaden Zaal. Reserveren via drom.nl/tickets.