West-Frisia on the road.
West-Frisia on the road. (Foto: Aangeleverd)

Zeer sterk West-Frisia collectief

ENKHUIZEN - Na twee wedstrijden in de Topcompetitie heeft West-Frisia een zeer fraaie vijfde stek in handen. Na een goede prestatie begin maart in de Ster van Zwolle waar al een achtste stek in het ploegenklassement werd behaald, volgde begin september in de Omloop van Valkenswaard een nieuwe uitspatting.

Met drie man in de topveertig van de sterk bezette koers noteerde de geel-zwarte formatie een wel zeer fraaie vijfde stek in het ploegenklassement. Tussen de continentalteams en Belgische formaties steeg de ploeg hierdoor naar de vijfde stek in het overall klassement. West-Frisia kreeg in Valkenswaard geen geplaveide weg voor de kiezen. Het met pech uitvallen van de ploegleiderswagen zorgde ervoor dat zowel Thomas Hartog als Alexander Konijn na een valpartij zonder steun van de volgwagen kwamen te zitten en uit koers raakten. Ook Joeri van der Tuin moest na een flinke valpartij al vroegtijdig de koers verlaten.

De vijfde stek in de reeks is zeer opmerkelijk. De clubploeg nestelt zich in de stand tussen het hoog aangeschreven continenalteam van Metec en de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Op zaterdag 26 september volgt met de Kasseienomloop van de Braakman de slotwedstrijd uit de reeks.