Steenloper tussen afval.
Steenloper tussen afval. ((Foto: Toos Brink))

Grote opruimmiddag in Streekbos

BOVENKARSPEL - Wandelend door park of polder komt men van alles tegen. Vogels, vlinders, bloemen, bijen, te veel om op te noemen. Echter wemelt het buitengebied tegenwoordig ook van de weggeworpen flesjes, bekertjes, snoeppapiertjes, peuken, blikjes en andere rommel.

Iedereen kan hierover klagen, mopperen of de politiek de schuld geven, maar zaterdag 19 september is het tijd voor daden in plaats van woorden. Tijd voor actie, tijd voor een grote schoonmaak!

Mensen in de wereld rapen die dag blikjes, prikken papiertjes en schonen de bermen op, in het kader van de landelijke opschoondag, ook wel ‘World Clean Up Day’ genoemd. IVN West-Friesland doet hier ook aan mee, met een grote opruimmiddag in het Streekbos. Tussen 10.00 en 12.00 uur worden de handen uit de mouwen gestoken en wordt de buitenboel al 'papierprikkend' en 'blikjesrapend' goed onder handen genomen. Wie helpt mee? Neem zelf handschoenen mee. Aanmelden kan via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl (er mogen vanwege de coronamaatregelen maximaal tien kinderen meedoen, exclusief begeleiders) en deelname is, uiteraard, gratis. En de beloning? Een schoon Streekbos!

Of help mee in de natuur van het Ecoproject of bij het Egboetje? Aanmelden kan via secretaris@ivn-westfriesland.nl.