Het Zuiderzeemuseum.
Het Zuiderzeemuseum. (Foto: Wil van der Velde)

Zuiderzeemuseum top 10

ENKHUIZEN- Het ging ongemerkt aan ons voorbij vanwege de coronacrisis. Maar in de Dagattracties Merkenonderzoek 2020 dat deze maand verscheen, staat het Zuiderzeemuseum op de negende plaats in de top tien van leerzame attracties.

Het museum is enorm blij met deze positie. Volgens Martine de Winter, hoofd marketing en communicatie, speelt het unieke en sympathieke karakter van het museum hierbij een belangrijke rol. “We bieden naast leerzaam, ook een ontspannen dagje uit. Het is een mooie opsteker tijdens deze corona tijd. Onze bezoekers kunnen op dit moment ons gesloten museum niet bezoeken en daarom bieden we online de mogelijkheid om inspiratie en informatie op te doen. Hopelijk kunnen we samen met alle dagattracties in Nederland spoedig onze deuren weer openen.”

Voor het Dagattracties Merkenonderzoek 2020 zijn 1.600 respondenten door merkenbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy in twee fases ondervraagd. Eerst is de spontane bekendheid van alle Nederlandse dagattracties onderzocht.

Daarna is voor de vijftig bekendste merken in detail navraag gedaan naar de merkkracht en het imago. Elk merk is op tal van factoren onderzocht zoals bekendheid, merkkracht, merkprestatie, bezoekintentie, bezoek en groeiverwachting.