Klooien met boeken tijdens coronacrisis.
Klooien met boeken tijdens coronacrisis. (Foto: Aangeleverd)

Bibliotheek zoekt Klooi Kampioen

De Westfriese Bibliotheken roepen heel West-Friesland op om te klooien met boeken tijdens de coronacrisis. Een boek doet vaak wat met je. Het maakt je blij, nieuwsgierig, slim, mooi... Maar wat doe jij met een boek? Ieder boek leent zich wel voor actie, dus kom overeind: lees en doe mee! Stuur een foto of kort filmpje als bewijs voor je Klooi Diploma en om kans te maken op een prijs, luidt de oproep.

De bibliotheek werkt samen met verschillende Klooi Ambassadeurs. Kinderboekenschrijvers als Mark Haayema en Simon van der Geest delen filmpjes waarin ze laten zien hoe je met hun boek kan klooien. Ondernemende inwoners passen boeken toe op hun specialisme. Bibliotheekmedewerkers laten zien wat je met boeken voor elkaar kan klooien. En er zijn cadeautjes. Zo geeft directeur-bestuurder Chantal Trigallez meteen al een Droom Doe Werkboek cadeau.

Klooi Diploma

Er zijn tien thema’s om mee te klooien. Voor elk thema kun je een digitale stempel verdienen met je inzending. Je kiest zelf welk boek je bij elk thema wilt gebruiken: bijvoorbeeld een e-book via de bibliotheek, een boek dat thuis in de kast staat, een gekocht boek (denk eerst aan je lokale boekhandel) of een boek uit een mini-bieb aan de straat (eerst goed schoonmaken). Digi & Buki beoordelen de inzendingen namens de bibliotheek.

Een Klooi Diploma wordt uitgereikt als het lukt om voor elk thema een stempel te verdienen. Digi & Buki maken online de weekwinnaars bekend. Zodra de omstandigheden rond corona het toelaten organiseert de bibliotheek een tentoonstelling waar alle inzendingen zijn te bekijken. Bij de opening wordt de Klooi Kampioen bekend gemaakt.

Kijk op westfriesebibliotheken.nl/klooien, volg de Facebookpagina van de Westfriese Bibliotheken of kijk op het Klooi Kanaal van de Westfriese Bibliotheken op YouTube.