Kees Kramer is te herkennen aan zijn rode jas.
Kees Kramer is te herkennen aan zijn rode jas. (Foto: Aangeleverd)

Rood sein voor welzijnswerkers

ENKHUIZEN – Hoe langer de coronacrisis duurt hoe moeilijker het voor iedereen is om weinig of geen contact te hebben, zegt welzijnswerker Kees Kramer. "De behoefte aan ontmoeten wordt groter. Persoonlijk contact is waar de Welwonen welzijnswerkers goed in zijn. Daarom zijn ze weer meer op straat."

Hang een rood shirt voor je raam

Kees Kramer werkt bij Welwonen en begrijpt dat veel mensen het fijn vinden om op straat of via de voordeur een praatje met iemand te maken, om elkaar even in het echt te kunnen zien en te horen. "Natuurlijk houden we met z’n allen minimaal anderhalve meter afstand."

Stopteken

De welzijnswerkers van Welwonen gaan op de fiets of wandelend door buurten en wijken. Ze zijn herkennen aan hun rode of zwarte Welwonen jas. Kees: "Bewoners die behoefte hebben aan een face to face-gesprekje kunnen iets roods achter het raam hangen. Bijvoorbeeld een stuk rood papier, een rode zakdoek of een rood T-shirt. Dit is voor ons welzijnswerkers het teken om te stoppen en aan te bellen, anderhalve meter naar achteren te stappen, om vervolgens te horen hoe het gaat en of ze wat voor de bewoner kunnen betekenen."


Jongeren wordt aangeraden om de Instagram en Facebook accounts van Cayen in de gaten te houden voor mogelijke virtuele activiteiten.

Boodschappen

Bewoners kunnen Voor elkaar in Enkhuizen ook bellen en aangeven dat ze graag willen dat een welzijnswerker bij hen thuis aanbelt. Het nummer van Voor elkaar in Enkhuizen is zeven dagen per week bemenst door vrijwilligers en professionals voor een luisterend oor, maar ook voor hulp zoals boodschappen doen.

Voor elkaar

Op werkdagen is Voor elkaar in Enkhuizen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor Elkaar in Enkhuizen is te bereiken via 0228 350555.

Jongeren virtueel via Cayen