Ed op den Kelder nam vorig jaar de vele wensen in ontvangst.
Ed op den Kelder nam vorig jaar de vele wensen in ontvangst. (Foto: Gabberweek.nl)

'Dat doe je toch voor elkaar'

OPMEER - Team Wensboom Opmeer, dat bestaat onder andere uit Wiebo Beenen, Melanie Konijn en Ed op den Kelder, tuigen opnieuw dit jaar de wensboom op het Burgemeester de Leeuwplein op, met behulp van de inwoners van de gemeente Opmeer. Iedereen kan vrijdag 18 december en zaterdag 19 december een hartverwarmende wens doen op het sfeervolle Dickens-plein.

Doe een wens in de wensboom

Vrijwilligers gingen afgelopen week naar de scholen en de wijksteunpunten in de gemeente Opmeer om wenskaarten uit te delen. Iedereen kan daarop een wens invullen voor een ander of geeft aan wie een kerstpakket verdient. De wenskaarten zijn verkrijgbaar in de meeste winkels in Opmeer en Spanbroek, het gemeentehuis en bibliotheek in Opmeer, Theresiahuis in De Weere, sportcentrum De Weyver en de Vergadelaar in Hoogwoud. Een wens indienen kan via wensboomopmeer@gmail.com.


Het Dickens-plein is vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur geopend en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Maar let op elkaar en de anderhalve meter maatregel.

Meerdere wensbomen in gemeente Opmeer

Om drukte in het centrum te voorkomen staan er dit jaar meerdere wensbomen. Onder meer in de Nederlandse hervormde kerk in Hoogwoud, beide dagen van 09.00 tot 15.00 uur, in de Sint Lambertuskerk in De Weere op 18 december van 09.00 tot 11.00 uur en tijdens de kerkdienst, in het Rundveemuseum in Aartswoud op 18 december van 09.00 tot 12.00 uur, in wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud op 18 december van 09.00 tot 15.00 uur en in wijksteunpunt De Schakel in Spanbroek op 18 december van 09.00 tot 15.00 uur. Stuur een wens en verras iemand.

Uitgevoerde wensen

Wiebo Beenen geeft aan dat zijn team de afgelopen jaar, ondanks alle tegenslagen, veel wensen hebben uitgevoerd. "Fantastisch om te doen. We deelden wel 70 bossen bloemen en 75 mooie pakketten uitgedeeld. De wandelgroep is voorzien van GPS en ruim 100 personen hebben de Gabberweek ervaren middels diverse uitjes en een leuke workshops. Zestig personen kregen een diner aangeboden en 25 een verwendag. Ook werd voor iemand een taalcursus betaald en aan een ander rijlessen aangeboden. Zo werden leuke verrassingspakketten bezorgd aan twintig personen en twee gezinnen kregen een korte vakantie middels de Gunvakantie. Al met al veel mensen blij gemaakt."

Pakketten

De SPAR in Hoogwoud stelt dit keer vijftig pakketten beschikbaar middels de zegelactie, de Winkeliersvereniging zet zich in middels met de krasloterij en een gezamenlijke bijdrage.

Omzien naar elkaar

"Het is op 18 en 19 december anders dan anders, maar omzien naar elkaar is prachtig en dat gaan we zeker terugzien in de bomen van de wensboom. We zijn natuurlijk afhankelijk van mooie giften, in producten, dan wel in bijdragen. Wie wil helpen? Stuur een e-mail naar wensboomopmeer@gmail.com."

Lottoclub

Nieuw is de Lottoclub. Een nieuw initiatief die haar vleugels spreidt voor, tijdens en na de wensboom. Dit is een nieuw initiatief van de gezamenlijke projecten die georganiseerd worden vanuit het vrijwilligerswerk in de gemeente Opmeer.
"Door deze loterij hopen we projecten te verduurzamen, zodat er meer verbinding met de samenleving ontstaat en de investering op de juiste plek komen. Dat doe je toch voor elkaar", sluit Wiebo af.

Kijk voor meer informatie op www.delottoclub.nl.

Afbeelding