Doe lekker actief! Speeltjes voor huisdieren zijn te koop bij Welkoop in Zwaagdijk-Oost.
Doe lekker actief! Speeltjes voor huisdieren zijn te koop bij Welkoop in Zwaagdijk-Oost. (Foto: Pixabay)

Meer geld aan huisdier sinds corona

ZWAAGDIJK-OOST - Door de coronacrisis hebben sommige mensen veel meer tijd voor hun huisdieren. Meer wandelen, knuffelen en verwennen, dat is te zien aan de omzet van dierenspeciaalzaken, die de afgelopen periode gestegen is.

In de dierenwinkels werd vanaf het moment van de corona-maatregelen vooral gehamsterd op voeding. Later volgden de kippen- en konijnenhokken. Waar de huisdieren het vroeger met een eenvoudig hok of krabpaal deden, worden ze nu voorzien van villa’s en paleizen. Klanten schaffen steeds grotere en luxere hokken aan en zijn hiermee bewust van het belang van een goede levenskwaliteit. Het huisdier neemt een meer prominente plek in en leeft een zo goed mogelijk leven. Dit is terug te zien in de verkoop van de diverse producten.

Tijdens de coronacrisis zijn er meer aanvragen voor adoptie dan normaal. Mensen zijn meer thuis en gaan op zoek naar gezelschap. Het aantal mensen dat een huisdier zoekt is bijna verdubbeld. Volgens de dierenwinkels is dit een positieve ontwikkeling. Huisdieren krijgen meer leefruimte en betere voeding. Het afsluiten van een dierenverzekering en tijdig naar de dierenarts gaan komt het welzijn van huisdieren alleen maar ten goede. Maar humaniseer een huisdier niet teveel, handel vanuit het oogpunt van het dier, niet van een mens. (Bron: Welkoop)