Een hart van actievoerders. Ze willen graag vluchtelingenkinderen opvangen in Enkhuizen.
Een hart van actievoerders. Ze willen graag vluchtelingenkinderen opvangen in Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

Petitie opvang alleenstaande vluchtelingenkinderen

ENKHUIZEN - Een dertigtal mensen vormden afgelopen zaterdag een hart, met daarin een V 'heb Hart voor Vluchtelingen', op het Landje van Top bij de Drommedaris. Er werd een statement gemaakt om gemeente Enkhuizen te verzoeken ons kabinet op te roepen om in Nederland 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen uit Griekenland op te vangen en daarbij de intentie uit te spreken om te zijner tijd 10 kinderen in Enkhuizen onderdak te verlenen.

In Nederland hebben inmiddels 117 gemeenten hun stem laten horen in Den Haag, nu Enkhuizen nog! De situatie in de kampen in Griekenland is onmenselijk. Onder erbarmelijke omstandigheden zwerven alleenstaande kinderen rond, ze zijn kwetsbaar en afhankelijk, ze vormen o.a. een makkelijke prooi voor mensenhandelaren.

Niet wegkijken

Dieneke Tongeren-Schuijt namens de actiegroep: " Er moet wat gebeuren! We kunnen niet langer wegkijken. De Griekse regering kan het niet meer alleen aan en heeft om onze hulp gevraagd. We zijn medeverantwoordelijk als EU-burger. Inmiddels hebben 11 landen hier positief op gereageerd. Wij kunnen het niet afkopen met het sturen van een geldbedrag."

Er werd op het landje ook een toespraak gehouden door Louise Kooiman, het gedicht 'Kindvluchtelingen' van Wil Cordes werd voorgedragen en er werden flyers/posters uitgereikt met gedicht en illustratie van Yvonne Noorman. Tongeren-Schuijt tot slot: "Onze actiegroep hoopt veel mensen te bereiken om de petitie, gericht aan de burgemeester te tekenen: www.degoedezaak/500 kinderen"