Museum is gesloten, maar toch te bezichtigen.
Museum is gesloten, maar toch te bezichtigen. (Foto: Aangeleverd)

Virtueel door Sow to Grow

ENKHUIZEN - Vanaf heden is Museum Sow to Grow ook in 3D te bezoeken. Nu het museum tijdelijk gesloten is, lijkt dat een mooie gelegenheid om via de link op de website virtueel door het mooie museum te wandelen. Het programma dat een Dollhouse tour wordt genoemd leidt de kijker op eigen tempo door alle zalen en langs alle objecten. Op deze manier kan iedereen zelfs in de kleinste hoekjes en gaatjes van het museum kijken.

Virtuele tours populair door corona

Via tags (cirkeltjes in het beeld) ontvangen bezoekers u informatie over het aangetikte object. En dat niet alleen tijdens openingstijden. Een ander voordeel is dat kijkers, nu er maar een beperkt aantal mensen in iedere zaal mogen, niet hoeven te wachten om alles goed te kunnen zien. Virtual reality is een computergestuurde omgeving of projectie die je visueel en mentaal kunt ervaren, maar niet fysiek. Het is een ervaring die je wel kunt observeren en beluisteren, maar niet kunt aanraken. Met name in de coronatijd zijn virtuele tours enorm populair geworden in verschillende musea en ook als rondleiding door de grote steden. In een virtuele tour kunnen kijkers zich verplaatsen en rondkijken vanuit elke hoek of richting.

Prikkelen

Ze kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte of locatie gaan en kunnen de tijd nemen alles goed te bekijken. Het geeft musea de mogelijkheid bezoekers op afstand deels hun bijzondere collectie of tijdelijke tentoonstelling te laten zien. "Het zal bezoekers zeker prikkelen om, als het weer mag, het museum fysiek te bezoeken om kennis te nemen van de wonderschone wereld van plantenveredeling en voedsel", aldus het museum.

Tijdelijke tentoonstellingen

Het programma dat voor Museum Sow to Grow gemaakt is, laat de vaste collectie en indeling van het museum zien. De tijdelijke tentoonstellingen maken geen deel uit van de virtuele rondleiding, maar de fototentoonstelling Het stilleven in de fotografie blijft nog tot 19 december, dus als het meezit, kan de bezoekers de prachtige foto’s nog live komen bekijken.


Nieuwsgierig geworden naar de 3D rondleiding? Ga dan naar sowtogrow.nl.