De vriendinnen Soof en Maud.
De vriendinnen Soof en Maud. (Foto: Aangeleverd)

Met kerst in quarantaine: veel knuffels

REGIO - "Als je in isolatie zit leer je pas wie je echte vriendinnen zijn. Lieve Soof, tot snel xx Maud."

Persoonlijke boodschap

Een greep uit de inzendingen op onze oproep. De mama van Maud uit Stede Broec is ontroerd, want terwijl haar dochter noodgedwongen in isolatie zit, helpt haar vriendin Soof haar de door de eenzame dagen heen.

Veel liefde

"Onze dochter is positief getest op corona en zit dus behalve in quarantaine, zelfs in isolatie. Volledig alleen en afgesloten van iedereen. Haar vriendin Soof helpt haar op allerlei manieren door deze saaie zeven dagen heen. Met gesprekjes en filmpjes, met vlogs en foto's en zelfs een isolatie- overlevingspakket dat ze aan de dichte deur kwam bezorgen. Zo leer je je vrienden kennen."

Ook Mirjam Halsema vindt dat een goede vriendin dit jaar een knuffel verdient. Liefdevol op rijm haar lofzang: "Degene die ik in het zonnetje wil zetten is mevrouw A. Boekweit uit Westwoud. Ik wil u laten weten dat zij de medemens veel liefde kan geven. Onbekend is waar ik het aan verdien. Maar in ieder geval krijgt zij een dikke tien. Ik lach me een kriek. Want dit wil ze helemaal niet. Maar lieve Atie het is echt geen straf als iedereen je zo graag mag."

Goede zorgen

Anneke en Cor danken Saskia Molenaar kort, maar krachtig met een: "Bedankt voor je goede zorgen over 2020."

Mirjam Halsema en Atie Boekweit.

Mirjam Halsema en Atie Boekweit.
Wie krijgt van jou een knuffel?
Saskia Molenaar.