Belmobiel-team blij dat ze weer kunnen rijden.
Belmobiel-team blij dat ze weer kunnen rijden. (Foto: Belmobiel)

Joepie: Belmobiel rijdt weer!

ENKHUIZEN - Vanaf 22 juni kan de Belmobiel van Welwonen weer worden ingezet om ouderen en mensen die slecht ter been zijn van A naar B te brengen in Enkhuizen. Om dit veilig te kunnen doen is er in de auto een scherm aangebracht tussen de voorstoelen en de achterbank. De vrijwillige planners van de Belmobiel zitten vanaf donderdag 18 juni weer aan de telefoon.

Het Belmobiel-team heeft er weer zin in! De Belmobiel is in 2008 in het leven geroepen met als doel mensen uit hun isolement te helen. En dat geldt ook nu, nu de corona-maatregelen zijn versoepeld. De Belmobiel zorgt ervoor dat mensen weer bij iemand op bezoek kunnen gaan. Of hij brengt mensen naar Het Huis van de Buurt IJsselzand, waarvoor men zich kan opgeven voor het koffie-uurtje op de donderdag. De Belmobiel er ook weer voor een bezoek aan de huisarts, het gezondheidscentrum, de apotheek of de kapper.

Over veilig contact met de klant en veilig betalen is nagedacht. Alle Belmobiel handelingen worden zorgvuldig uitgevoerd. Zo haalt de chauffeur de passagier op, op het afgesproken tijdstip. Hij of zij houdt netjes het portier open en blijft op 1,5 meter afstand. De passagier een steuntje geven met in- en uitstappen kan helaas niet. De auto wordt na iedere rit goed schoongemaakt voor de volgende klant. De klanten kunnen alleen met gepast geld betalen en worden verzocht om dit te deponeren in de Belmobiel collectebus.

Pinnen en contant geld terug niet mogelijk. Belmobiel is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.30 uur op 0228-321020.