De toekomstige bouwplek van het hotel ligt pal langs de A7.
De toekomstige bouwplek van het hotel ligt pal langs de A7. (Foto: Han Giskes)

Meesten staan positief tegenover hotel in landelijk gebied Kom A7

PURMEREND - Het zal niemand verbazen dat de geplande komst van een Van der Valk-hotel in het gebied Kom A7 de gemoederen bezig houdt. Vanaf het moment dat op de website en Facebook-pagina van Rodi Purmerend een samenvatting van de actuele stand van zaken werd gepubliceerd, waren de reacties niet van de lucht. In verreweg de meeste posts is de inhoud positief ten opzichte van de plannen van ondernemer Jan Matser, om in het kortgeleden door de provincie Noord-Holland tot landelijk uitgeroepen gebied een hotel te bouwen. Maar er zijn ook tegenstanders.

door John Bontje

Wethouder Mario Hegger: "In een randstedelijk groengebied mag gebouwd worden"

'Kappen die hap', 'ik woon hier al 25 jaar en ben nog nooit in dit stukje bos geweest. Volgens mij is het ook gesloten', 'Goed voor de werkgelegenheid in onze omgeving', 'Een hele goede zaak voor Purmerend' en 'Snel bouwen in dit kleine en armetierige stukje rimboe, het ziet er niet uit'. Maar ook: 'Ik hoop dat het een mooi Beusebos wordt', 'Natuur heeft niet alleen een recreatieve functie. Bos - verzameling bomen- zijn essentieel voor een gezond klimaat' en 'Wij zijn nog nooit verrast bij Van der Valk'. 'Er zit een Van der Valk in Hoorn en een in Oostzaan, is dat niet genoeg?' Zomaar enkele willekeurige reacties. Die wel aangeven hoe verdeeld de meningen zijn.

Verdeeldheid die ook goed is terug te vinden bij de gemeente Purmerend ten opzichte van de stichting Vrienden van het Beusebos. Het college, dat een hotel aan de rand van de A7 helemaal ziet zitten. De vrienden van het bos, die de kersverse landelijke status van het gebied nu aangrijpen als verdedigingsmiddel tegen de komst van het hotel. Het spel tussen beide tegenpolen zal nog enige tijd duren. In de tussentijd gaat hoteleigenaar Jan Matser gewoon door met zijn aanvragen en planning.

Voor wethouder Mario Hegger lig-

Zie verder pagina 5





De voorbereidingen voor het hotel gaan door.