Het bestuur van de Sportraad Purmerend.
Het bestuur van de Sportraad Purmerend.

En weer door...

Als Sportraad zijn wij ons ervan bewust dat de bewegingsaanbieders door de Corona maatregelen het zwaar hebben. Samen met Spurd houden we de vinger aan de pols bij de verenigingen om te kijken of er naast de generieke landelijke maatregelen, lokaal extra ondersteuning noodzakelijk is

Maandelijkse column van de Sportraad Purmerend

Immers dat een gezond lijf, dat binnen de BMI-index (index voor bepalen van de mate van onder- overgewicht) valt belangrijk is heeft COVID-19 wel bewezen. Dus wil je de lokale gezondheidszorg een dienst bewijzen dan zul je als gemeenschap een adequaat bewegingsaanbod moeten bieden. Het is positief om te zien dat zowel bij de gemeente, voor de beleidsvorming, als bij Spurd, voor de uitvoering, van een verdere professionalisering sprake is.

Ledenvergadering

De Sportraad heeft recentelijk haar jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Wij zijn verheugd dat ons team versterkt is met twee nieuwe leden: Marijke Arts (tot zeer recent actief binnen de handbalbond) en Erica Helder (voorzitter van de Stichting Beemster Gemeenschap).

Korte lijnen

Deze uitbreiding is welkom omdat wij weten dat juist de korte lijnen naar verenigingen zeer belangrijk zijn om als Sportraad goed geïnformeerd te zijn voor een legitieme gevraagde en ongevraagde adviesrol. Onze proactieve houding naar de Beemster sportgemeenschap is, mede door Covid-19, de afgelopen maanden snel geïntensiveerd. Immers ambtelijk werken de gemeenten als samen maar bestuurlijk zal dit pas eind 2021 een feit zijn.

Verkiezingen

Om de bestuurlijke fusie te bestendigen zijn er eind 2021 in Purmerend gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor zijn we ook als Sportraad begonnen met de voorbereidingen. Net als bij de vorige verkiezingen formuleren wij een aantal aandachtspunten.

Belangrijke punten zijn onder meer een multifunctionele accommodatie in gebied Karekietpark en meer aandacht voor mensen met een beperking

Deze aandachtspunten geven ons, namens de verenigingen, voor de komende vier jaar een focus op het toekomstig sportbeleid. De eerste onderwerpen zijn al bekend, namelijk: een multifunctionele sportaccommodatie in het gebied van het Karekietpark; meer aandacht voor mensen met een beperking zoals de toegankelijkheid van de sportaccommodaties (notabene een wettelijke plicht); handhaving van de jeugdsubsidie.

Door het recent gesloten Sportakkoord kunnen wij, de gemeente en partners het sportbeleid de komende jaren vorm geven

Wij moeten dit nog verder uitwerken en komen daar in de komende tijd op terug. Ook het recent gesloten Sportakkoord geeft ons samen met de gemeente en een aantal maatschappelijke partners de mogelijkheid om de komende jaren het sportbeleid in Purmerend vorm te geven.


Bewegen binnen de sport

Sportraad Purmerend

www.sportraadpurmerend.nl