Het ontwerp van het hotel. Intussen gaan de voorbereidingen door.
Het ontwerp van het hotel. Intussen gaan de voorbereidingen door. (Foto: aangeleverd)

Voorbereidingen hotel gaan door

Vervolg van voorpagina

gen de zaken helder. "In een randstedelijk groengebied mag gebouwd worden. Ik zie geen reden om aan te nemen dat de vastgestelde omgevingsverordening door de provincie roet in het eten gooit. Het kan zijn dat de kwaliteitseisen van het hotel straks opnieuw tegen het licht moeten worden gehouden, maar zover is het nog lang niet. Van der Valk zal volgende maand de aanvraag omgevingsvergunning en een voorontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeente.”

Na de bekendmaking van de provincie kreeg Hegger vanuit de gemeenteraad vragen met betrekking tot eventuele consequenties voor het hotel. “Die zie ik niet direct. Het indienen van het voorontwerp bestemmingsplan gebeurt enkele maanden later dan gepland. We hadden verwacht het plan in maart 2021 in de raad te kunnen behandelen. Die verwachting moeten we bijstellen. De zienswijzenprocedure voor het bestemmingsplan gaat begin 2021 lopen en we denken dat het bestemmingsplan in mei of juni volgend jaar in de raad behandeld kan worden. In diezelfde raadsvergadering zal het college een voorstel doen voor de aanleg en beheer van het natuur- recreatie- en wandelbos in de rest van de kom A7”, zo heeft de wethouder de raad inmiddels bijgepraat.

Gemiste kans

Mario Hegger blijft het jammer en ook een gemiste kans vinden dat de stichting Vrienden van het Beusebos halsstarrig blijft opereren. “We hebben de groep gevraagd om in overleg te gaan over het groen en de herinrichting van het gebied. Helaas bestaat er voor hen maar één ding, namelijk het behoud van groen. Verder is het einde discussie. Terwijl wij veel kansen zien op verschillende terreinen. Neem het aantrekkende toerisme en het feit dat een dergelijk hotel veel werkgelegenheid met zich mee brengt. Als het hotel wordt gebouwd, gaan veel bomen tegen de vlakte. Wij zijn echter best bereid om afspraken te maken over het herinvesteren van groen.”

De COVID 19-pandemie heeft effect op de hotelmarkt. Ondernemer Jan Matser, die zes Van der Valk hotels beheert, ziet hierin geen reden om de realisatie van het nieuwe van der Valk hotel in de kom A7 te stoppen. Hij beschouwt dit als een investering voor de langere termijn en heeft er vertrouwen in dat dit nieuwe hotel dan zal voorzien in een behoefte.

Vertrouwen

De zes Van der Valk hotels van de Matser beheer groep hadden in de periode mei tot en met oktober 2020 een bezettingsgraad van 75 tot 95 %. "Ik heb voldoende vertrouwen in de toekomst van de hotelmarkt om te blijven investeren in de benodigde voorbereiding en planvorming voor dit nieuwe hotel”, reageert Jan Matser.