Afbeelding
Marja, Patricia en Annemiek met de goed gevulde laptoptassen. (Foto: Rodi Media/NV)

Laptopactie geeft startschot voor Bag of Love 2020

PURMEREND - Annemiek Donkersloot gaf afgelopen vrijdag een mooi startschot voor Bag of Love 2020. Ze overhandigde in haar winkel Ladies Fortune zes dik gevulde laptoptassen aan Marja Sijpestein van Scharlaken Koord, een organisatie die hulpverlening biedt aan prostituees. De tassen, gevuld met kantoorartikelen, zullen een steuntje in de rug zijn voor vrouwen die uit het vak willen stappen.

De tassen ontving Annemiek deze zomer van de Rabobank via een match van de Waterlandse Uitdaging. Ze wilde er iets speciaals mee doen. “Nadat ik een workshop styling had verzorgd voor Scharlaken Koord kreeg ik contact met Marja en toen is het gaan rollen"

Ondersteuning

"Er bleek behoefte aan ondersteuning voor vrouwen die uit het vak willen stappen en concreet bezig zijn met solliciteren of een eigen bedrijf beginnen. In eerste instantie ging ik dus op zoek naar mensen die losse producten wilden leveren, een pen hier, een schrijfblok daar. Maar toen kwam Patricia op de lijn ...”

Compleet pakket

Patricia Tombrinck werkt bij Staples Solutions, totaalleverancier van kantoorartikelen, en woont sinds een jaar in Purmerend. “Ik kwam de post tegen van Bag of Love over de laptoptassen en besloot dat account te volgen. Daarna volgde de oproep voor de kantoorartikelen. Ik dropte bij mijn manager de vraag of Staples Solutions hierin iets kon betekenen. Dat kon zeker, en ik mocht het gaan regelen. Staples heeft natuurlijk enorm veel artikelen, dus bij het samenstellen vroeg ik me steeds af: wat zou ik zelf graag willen hebben?"

Vleugels uitslaan

"Zo ontstond een mooi compleet pakket, en het is een heel leuk idee dat hier straks vrouwen heel blij van worden.” De tassen zijn gevuld met onder andere pennen, ordner, schrijfblok en nietmachine, en er zit zelfs een paraplu bij. "We gaan kijken wie op dit moment zo'n tas het best kan gebruiken, wie concreet op het punt staat de vleugels uit te slaan; of met solliciteren, of met de eerste stap zetten naar een eigen bedrijf”, geeft Marja aan. "Ze vinden het sowieso fantastisch om iets te krijgen, dat zijn ze niet gewend.” Scharlaken Koord helpt de vrouwen die willen uitstappen met workshops, stages in de eigen tweedehandskleding winkel en cursussen. "Nieuwe vaardigheden kortom, op weg naar een nieuwe toekomst.”

Lees verder op pagina 3